daca poate cineva sa ma ajute: daca eu merg la un furnizor de echipamente IT&C sa achizitionez o serie de produse, la ce curs de schimb trebuie sa se intocmeze factura? Adica, este normal, in lipsa unui contract dintre mine si furnizor, acesta sa imi factureze la cursul euro BNR+2%, chiar daca achit in numerar?
Am incercat sa aflu de ce foloseste un asemenea curs, insa mi-a raspuns ca acesta este cursul, si daca imi convine bine, daca nu iarasi bine.
Au voie societatile comerciale fara activitate in operatiunile de schimb valutar sa isi creeze propriul curs valutar? Nu au voie doar bancile si casele de schimb?
Romania e tara tuturor posibilitatilor, poate asa percep adaosul comercial, dumnezeu stie. Inventam: factura cu penalitati trecute in ea, factura care are pe spate un contract, fel si fel de minuni.
Atata vreme cat furnizorul va factureaza vanzarea unui produs si trece o valoare oarecare el este acoperit legal. Practic dumneavoastra cumparati un produs la un pret X. Daca insa in factura trece pretul X ca reprezentand contravaloarea in RON a sumei Y in euro plus comision de 2%, atunci se schimba problema!B-)
are voie sa faca asa, poate e importator si asa acopera si ei ( oarecum) fluctuatiile de curs intre momentul achizitiei/ momentul platii la extern si momentul vinzarii