avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Curs de facturare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Curs de facturare

daca poate cineva sa ma ajute: daca eu merg la un furnizor de echipamente IT&C sa achizitionez o serie de produse, la ce curs de schimb trebuie sa se intocmeze factura? Adica, este normal, in lipsa unui contract dintre mine si furnizor, acesta sa imi factureze la cursul euro BNR+2%, chiar daca achit in numerar?
Cel mai recent răspuns: Angela Tatu , Consilier juridic 14:00, 29 Iulie 2009
Nu este normal. De ce nu ati discutat cu furnizorul?
Am incercat sa aflu de ce foloseste un asemenea curs, insa mi-a raspuns ca acesta este cursul, si daca imi convine bine, daca nu iarasi bine.
Au voie societatile comerciale fara activitate in operatiunile de schimb valutar sa isi creeze propriul curs valutar? Nu au voie doar bancile si casele de schimb?
Romania e tara tuturor posibilitatilor, poate asa percep adaosul comercial, dumnezeu stie. Inventam: factura cu penalitati trecute in ea, factura care are pe spate un contract, fel si fel de minuni.
Atata vreme cat furnizorul va factureaza vanzarea unui produs si trece o valoare oarecare el este acoperit legal. Practic dumneavoastra cumparati un produs la un pret X. Daca insa in factura trece pretul X ca reprezentand contravaloarea in RON a sumei Y in euro plus comision de 2%, atunci se schimba problema!B-)
are voie sa faca asa, poate e importator si asa acopera si ei ( oarecum) fluctuatiile de curs intre momentul achizitiei/ momentul platii la extern si momentul vinzarii

Alte discuții în legătură

Plata facturilor in euro. niko 94 niko 94 Administratorul vrea sa plateasca facturile primite de la furnizorii din Romania in euro, facturile primite sunt in lei. Se poate plati in euro daca facturile ... (vezi toată discuția)
Facturi externe barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma poate ajuta cineva spunindu-mi : 1)-,[b]la ce curs valutar [/b]trebuie sa calculez facturile externe platite cash ? : -la cursul valutar ... (vezi toată discuția)
tarife in valuta ptr.bilete de avion barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Am urmatoarea problema si as dori daca stie,sa ma ajute cineva!! Pentru o deplasare in strainatate,am contractat mai multe bilete de avion. -am contractat ... (vezi toată discuția)