avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Curs de facturare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Curs de facturare

daca poate cineva sa ma ajute: daca eu merg la un furnizor de echipamente IT&C sa achizitionez o serie de produse, la ce curs de schimb trebuie sa se intocmeze factura? Adica, este normal, in lipsa unui contract dintre mine si furnizor, acesta sa imi factureze la cursul euro BNR+2%, chiar daca achit in numerar?
Cel mai recent răspuns: Angela Tatu , Consilier juridic 14:00, 29 Iulie 2009
Credeti-ma stimati colegi ca in Romania orice este posibil, asta in conditiile in care un furnizor isi permite sa factureze ""cu consultarea cursului BNR din ziua platii"" adica daca euro e 4.2 el factureaza cu 5 , sau mai rau cu 5.5 asta depinde de cum vrea el, sau ma rog cum ii convine, asa lucreza intreprinzatorul roman ingenios, pentru ca eu una ma lupt cu aceasta problema de 2 ani ....si inca nu am gasit o solutie .......cei de finante spun ca el nu incalca nici o lege, ca noi avem libertate contractuala daca nu ne convine sa nu mai lucram cu ei #-o
Este si aceasta o varianta demna de luat in seama!B-)
De ce nu cumparati acele produse direct de la producator?
Din pacate ptr. noi nu exista un asemenea producator in Romania, in consecinta acest furnizor profita de acest lucru din plin :sorry:
cristiangheorghe a scris:

daca poate cineva sa ma ajute: daca eu merg la un furnizor de echipamente IT&C sa achizitionez o serie de produse, la ce curs de schimb trebuie sa se intocmeze factura? Adica, este normal, in lipsa unui contract dintre mine si furnizor, acesta sa imi factureze la cursul euro BNR+2%, chiar daca achit in numerar?


Nici un furnizor nu este obligat sa explice clientului cum si-a calculat pretul.
Nici in privinta fluctuatiei de pret de la o zi la alta furnizorul nu trebuie sa dea explicatii. Astazi poate sa vanda un produs cu 100 lei maine cu 125 lei.
V-a dat totusi acesta explicatie referitoare la fluctuatia de pret ca sa va calculati singur pe viitor pretul de cumparare tinind cont de pretul in euro din oferta si cursul zilei plus o marja de 2 %.
Succes!
Intr-adevar acesta este modul in care importatorii isi calculeaza pretul produsului in euro/dolar. Motivatia lor: atunci cand merg la banca sa achite factura catre furnizorul extern, la randul lor acestia trebuie sa cumpere valuta, adica sa liciteze valuta la banca. Banca comerciala la randul ei, desi ia ca si referinta cursul BNR din data initierii licitatiei, aplica acea marja. De aici au preluat importatorii sistemul acesta de calculare a cursului valutar. Poate vi se va intampla sa va duceti la unele magazine sa achitati cu euro/dolari. Vi se va calcula cursul BNR - 2%. Din pacate nu prea aveti ce sa faceti. Numai de dumneavoastra depinde sa acceptati sau nu tranzactiile de acest fel.

Cu stima

Angela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata facturilor in euro. niko 94 niko 94 Administratorul vrea sa plateasca facturile primite de la furnizorii din Romania in euro, facturile primite sunt in lei. Se poate plati in euro daca facturile ... (vezi toată discuția)
Facturi externe barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma poate ajuta cineva spunindu-mi : 1)-,[b]la ce curs valutar [/b]trebuie sa calculez facturile externe platite cash ? : -la cursul valutar ... (vezi toată discuția)
tarife in valuta ptr.bilete de avion barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Am urmatoarea problema si as dori daca stie,sa ma ajute cineva!! Pentru o deplasare in strainatate,am contractat mai multe bilete de avion. -am contractat ... (vezi toată discuția)