avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare si plata orelor suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare si plata orelor suplimentare

Din februarie 2015 la ISU s-a modificat programul de lucru de la 24 cu 72 la 24 cu 48, rezultand foarte multe ore suplimentare. La momentula acesta calculul se face astfel; de la inceputul lunii si pana la sfarsit cei de la 8 ore fac 160, 168 etc in functie de luna, sarbatori s.a.m.d. Noi cei de la tura facem aceste in 7 sau 8 ture, iar restul sunt ore suplimentare zicem noi, doar ca cei din contabilitate spun ca din orele suplimentare se scad orele de sambata,duminica si sarbatori legale ca sunt platite cu 75% si decat ceea ce raman sunt ore suplimentare. Este corect ceea ce fac dansii? Adica dupa timpul normal de lucru eu daca mai prind 2 ture de sambata, adica 48 suplimentare,:( eu nu am ore suplimentare, ca sunt platite cu 75% ca sunt sambete si duminici.
Cel mai recent răspuns: marianrotaru , utilizator 17:07, 11 Noiembrie 2015
Care este exact durata timpului de munca mentionata in c.i.m.?
Timpul normal de lucru pentru orice bugetar, adica 8 ore pe zi, inmultite cu zilele lucratoare din luna respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare- weekend dany c. dany c. buna ziua orele lucrate sambata si duminica de catre personalul MAI care isi desfasoara activitatea in ture 12/24 - 12/48 pot fi platite suplimentar? am ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare - recuperare zha_ber zha_ber am o intrebare pentru cei cunoscatori....daca este si un avocat specialist cu atat mai bine. Asadar...sunt subofiter si lucrez dupa un program 24 cu 48, insa ... (vezi toată discuția)
Norma de munca lunara pentru o sectie de spital florincamelia florincamelia cum se determina numarul de ore suplimentare (lucrate in zile de sambata si dumunica) si cum se acorda liberele aferente acestor ore intr-o sectie de spital ... (vezi toată discuția)