Mama mi-a donat o garsonieră cu uzufruct viager (uzufructuara fiind o doamnă), pe care o cumpărase în urmă cu mai mulți ani în aceleași condiții. Cu ocazia donației, uzufructuara a refuzat să vină la notariat să semneze, dacă nu îi plătesc datoriile acumulate la întreținere. Fiind interesat în finalizarea donației, am acceptat să plătesc întreținerea restantă, după care uzufructuara a venit la notariat și donația a fost perfectată. După o lună, uzufructuara m-a rugat să o ajut să-și vândă niște lucruri ( la niște prețuri nerealiste ) pentru a face rost de bani să-și plătească din datorii, în caz contrar ea neputând să plătească întreținerea și va acumula noi datorii. Ce pot face în această situație ? Eu nu m-am obligat la întreținerea uzufructuarei. În contractul de donație scrie că uzufructuara e obligată la plata întreținerii, facturilor de energie electrică și cablu tv., iar eu la plata impozitului pe imobil, în calitate de nud proprietar ( donatar ).
Buna seara,
Va sfatuiesc sa o atentionati asupra celor prevazute de contract fie direct, daca e de inteles, fie prin notificare adresata prin avocat sau executor judecatoresc.
De ajutat o ajutati dar rezonabil nu . asa cum spuneti, nerezonabil.
Eu va propun sa ii cereti banii pe intretinere inapoi... o notificati, puneti in intarziere, o chemati la o discutie oficiala cum zicea si colegul... si poate intelege sa inceteze.
Uzufruct viager
annabell
uzufructul viger reprezinta un drept real de proprietate? Daca o proprietate este donata cu drept de uzufruct viager si in perioada respectiva exista in ... (vezi toată discuția)