avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neindeplinire obligatii uzufructuar viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neindeplinire obligatii uzufructuar viager

Mama mi-a donat o garsonieră cu uzufruct viager (uzufructuara fiind o doamnă), pe care o cumpărase în urmă cu mai mulți ani în aceleași condiții. Cu ocazia donației, uzufructuara a refuzat să vină la notariat să semneze, dacă nu îi plătesc datoriile acumulate la întreținere. Fiind interesat în finalizarea donației, am acceptat să plătesc întreținerea restantă, după care uzufructuara a venit la notariat și donația a fost perfectată. După o lună, uzufructuara m-a rugat să o ajut să-și vândă niște lucruri ( la niște prețuri nerealiste ) pentru a face rost de bani să-și plătească din datorii, în caz contrar ea neputând să plătească întreținerea și va acumula noi datorii. Ce pot face în această situație ? Eu nu m-am obligat la întreținerea uzufructuarei. În contractul de donație scrie că uzufructuara e obligată la plata întreținerii, facturilor de energie electrică și cablu tv., iar eu la plata impozitului pe imobil, în calitate de nud proprietar ( donatar ).
Buna seara,
Va sfatuiesc sa o atentionati asupra celor prevazute de contract fie direct, daca e de inteles, fie prin notificare adresata prin avocat sau executor judecatoresc.
De ajutat o ajutati dar rezonabil nu . asa cum spuneti, nerezonabil.
Eu va propun sa ii cereti banii pe intretinere inapoi... o notificati, puneti in intarziere, o chemati la o discutie oficiala cum zicea si colegul... si poate intelege sa inceteze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face ca sa nu pierd casa? cristina09_aaa cristina09_aaa acum 8 ani am cumparat o donatie mai precis un apartament cu 2 camere cu uzufruct viager.In actul de donatie ,donatoarea specifica urmatoarele: am dobandit ... (vezi toată discuția)
Probleme uzufruct viager adilucian2013 adilucian2013 În cazul în care uzufructuarul nu plătește cheltuielile de întreținere ale imobilului asupra căruia deține dreptul de uzufruct viager și în care ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager annabell annabell uzufructul viger reprezinta un drept real de proprietate? Daca o proprietate este donata cu drept de uzufruct viager si in perioada respectiva exista in ... (vezi toată discuția)