avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare de teren fara a avea inca actul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare de teren fara a avea inca actul de vanzare-cumparare.

Buna ziua.In aceasta vara,mama mea impreuna cu sora ei au vandut 2 ha de teren extravilan in Dobrogea.Cumparatorul s-a ocupat de toate actele necesare.Vanzarea s-a facut la notar in prezenta lui si a mamei mele ,matusa trimitand o procura deoarece nu a putut fii prezenta.Dupa ce s-au semnat toate actele,a ramas stabilit ca imi va trimite actul de vanzare -cumparare.De atunci au trecut 5 luni si nu am primit nimic.Am scris atat la notar ,cat si la primar,insa nimic. Mentionez ca mama mea nu detine nici un fel de relatie cu sora ei,iar cumparatorul nu a fost o persoana corecta ,nu a respectat acordurile luate initial in ceea ce priveste pretul.Ce ma sfatuiti sa fac? N-as vrea ca in viitor sa am probleme deoarece nu detin acest act.Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2015
Gogolino, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gogolino , utilizator 23:12, 11 Noiembrie 2015
mama dvs poate merge la notar sa ceara un duplicat de pe contract, sa faca o cerere scrisa , un exemplar sa depuna la notar, iar pe celalalt exemplar de pe cerere notarul sa va puna un numar de inregsitrare si stampila. trebuie sa va dea un raspuns in scris. daca refuza trebuie sa-si justifice refuzul.
daca mama dvs nu poate merge personal, poate sa va faca o procura autentica cu mandat de a ridica dvs actul de la notar si de a face dvs toate demersurile necesare obtinerii actului.
puteti incerca si la Oficiul de cadastru sa cereti o copie de pe act , deoarece in mod normal notarul trimite actul si acolo pentru a se opera proprietatea pe noul proprietar
Dar la ce sa va trebuiasca actul sau de ce anume sa aveti probleme? Nu a fost terenul dv., nu veti avea probleme. E treaba mamei si a matusii.
Multumesc mult pt.raspuns.Atat eu ,cat si mama mea nu putem merge la fata locului din motive reale.Ca atare ,ma sfatuti sa solicit actul la Oficiul de cadastru sau sa trimit o recomandata la notara,corect ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sunrise30 sunrise30 Buna ziua Cum se poate proceda in situatia in care sora tatalui meu refuza sa ii dea actele de propietate asupra bunurilor pe care acesta le detine. Doar ei ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un teren in vederea efectuarii cadastrului cu fragmentare Bacria Nicolae Bacria Nicolae Sotia mea si cel de.al doilea sot al mamei sale au mostenit un teren in urma decesului mamei sale.Dupa efectuarea taxei de succesiune i.a revenit sotiei mele ... (vezi toată discuția)
Declaratie acceptare mostenire simo77 simo77 Buna ziua. In 2014, februarie, a decedat bunica mea din partea mamei, la 10 zile diferenta a decedat mama mea. Atunci sfatuita de notar, am dat o declaratie ... (vezi toată discuția)