Buna ziua
Sunt tatal unui copil care a fost luat de mama lui de la domiciliul comun si a fost dus la casa parintilor ei, fara acordul meu.
Situatia este urmatoarea:
-nu suntem casatoriti legal
-domiciliul de unde a fost luat copilul este in strainatate in Anglia iar domiciliul unde a fost dus este in Romania
-copilul are certificat de nastere romanesc
-copilul este trecut pe numele meu
-varsta lui este de 4 luni
-vreau in primul rand o ancheta sociala pentru ca nu stiu in ce situatie se afla domiciliul respectiv, tot ce stiu este ca in casa respectiva locuiesc persoane cu handicap
-copilul este programat pe data de 1 decembrie la un spital din Londra in vederea unei interventii medicale ,mai precis operatie hernie inghinala
Eu ca tatal al copilului vreau sa castig legal drepturile asupra lui in primul rand datorita situatiei materiale, mama nu poate sa-i ofere cele necesare.
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sau cu un avocat specializat pe asa ceva ii multumesc din suflet!
Este necesar să vă angajați un avocat care să analizeze care sunt șansele unei cereri de stabilire a locuinței copilului la dvs. De asemenea, e necesar să analizați și oportunitatea unei astfel de cereri.
Paartea materiala de care spuneti dv. nu conteaza major. Va trebuie avocat. Eu vad Anglia competenta momentan. Ar trebui sa contactati un avocat englez si unul roman si sa decideti apoi. Timpul nu curge in favoarea dv.
Custodia mamei
isabelle_ife
Buna ziua.
Ma numesc Isabela si am 27 de ani.Momentan locuiesc in Anglia si am un copil.Din nefericire copilul nu e cu mine deoarece e la parintii tatalui ei ... (vezi toată discuția)