avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor din concubinaj adus din UK in Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor din concubinaj adus din UK in Romania

Buna ziua
Sunt tatal unui copil care a fost luat de mama lui de la domiciliul comun si a fost dus la casa parintilor ei, fara acordul meu.
Situatia este urmatoarea:
-nu suntem casatoriti legal
-domiciliul de unde a fost luat copilul este in strainatate in Anglia iar domiciliul unde a fost dus este in Romania
-copilul are certificat de nastere romanesc
-copilul este trecut pe numele meu
-varsta lui este de 4 luni
-vreau in primul rand o ancheta sociala pentru ca nu stiu in ce situatie se afla domiciliul respectiv, tot ce stiu este ca in casa respectiva locuiesc persoane cu handicap
-copilul este programat pe data de 1 decembrie la un spital din Londra in vederea unei interventii medicale ,mai precis operatie hernie inghinala
Eu ca tatal al copilului vreau sa castig legal drepturile asupra lui in primul rand datorita situatiei materiale, mama nu poate sa-i ofere cele necesare.
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sau cu un avocat specializat pe asa ceva ii multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:09, 11 Noiembrie 2015
Este necesar să vă angajați un avocat care să analizeze care sunt șansele unei cereri de stabilire a locuinței copilului la dvs. De asemenea, e necesar să analizați și oportunitatea unei astfel de cereri.
Multumesc!
Credeti ca am sanse mari ca tata?
pentru ca vorbim despre un copil de 4 luni prima intrebare este: cine se ocupa de copil?
Paartea materiala de care spuneti dv. nu conteaza major. Va trebuie avocat. Eu vad Anglia competenta momentan. Ar trebui sa contactati un avocat englez si unul roman si sa decideti apoi. Timpul nu curge in favoarea dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi vreau fetita inapoi heimdal heimdal Buna ziua, Am si eu o intrebare... Sunt casatorit si in plin divort. Am locuit impreune cu mama si fata noastra, care are doi ani, in UK. Intr-o zi sotia a ... (vezi toată discuția)
Custodia mamei isabelle_ife isabelle_ife Buna ziua. Ma numesc Isabela si am 27 de ani.Momentan locuiesc in Anglia si am un copil.Din nefericire copilul nu e cu mine deoarece e la parintii tatalui ei ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu , daca se poate adriano06041 adriano06041 ma numesc adrian , sunt cetatean roman cu acte de rezidenta la londra. am trait in concubinaj cu o femeie timp de 4 ani in londra , in urma caruia a rezultat ... (vezi toată discuția)