buna ziua ..
sotul meu , cetateam costarican a fost posesorul unul permis de sedere temporar acare a expirat .La sase luni de la expirare am depus documentatia pt inlocuirea lui cu schimbarea de domiciliu , deasemeni noi schimbandu ne adresa din provincie in ilfov.
dupa aproape doua luni de la depunerea documentatie nu ne a contactat nimeni , am sunat si am.fost informati ca dureaza 3 luni in conditiile in care la depunerea documentatiei ni s a dat un bilet cu data programarii de o luna dupa depunerea actelor.Intrebarea mea este cat dureaza aceasta reinoire as numi o eu a vechiului permis chiar daca a expirat si care sunt consecintele daca nu asteptam soluționarea lor noi trebuind sa plecam din tara in 2saptamani si jumătate....exista vreo solutie in urgentarea procesului , eventual cotracost ca sa plecam in legalitate din tara ???? va multumesc mult ...
Ce inseamna ''care sunt consecintele daca nu asteptam soluționarea lor noi trebuind sa plecam din tara in 2saptamani si jumătate'', sotul are viza pentru tara unde vreti sa mergeti?
Daca n-are, nu poate calatori in UE pentru ca n-are permisul de sedere in Romania in termen de valabilitate.
Ar trebui sa mergeti personal acolo si sa va interesati de motivele pentru care inca nu l-a primit. Nu va poate spune nimeni in afara de ei de ce s-a intarziat atat de mult raspunsul.
Este posibil sa fiti amendati cel putin pentru nedepunerea cererii de prelungire a dreptului de sedere (intre 100 si 500 de lei).
Carte de identitate
damici
Buna ziua
Va rog, as dori sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema:
Muncesc in Belgia si luna trecuta am fost o saptamana acasa , special pentru ... (vezi toată discuția)