avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Contestatie amenda circulatie rutiera
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Contestatie amenda circulatie rutiera

Conform OG 2/2001 actualizat,art.32 alin 3 prevede;plangerea suspenda executarea.Plangerea persoanelor prevazute la art.31 alin.2 (partea vatamata) suspenda executarea numai in ceea ce priveste despagubirea. Deci,despagubirea partii vatamate se poate face de asig.RCA , daca s-a depus plangere la politie de persoana vinovata de producerea accidentului ? Exista posibilitatea regresului , eu avand RCA si CASCO ? Dl.de la RCA-ul contravenientului imi spune ca dansii nu pot face plata facturii de reparatie pentru ca ei platesc in avans (plangerea se judeca la instanta ), si imi propune sa-mi deschid eu dosar de dauna daca vreau sa-mi recuperez masina. Daca deschid eu dosarul de dauna pe RCA-ul sau Casco-ul meu, acestia nu platesc in avans factura pana la hotararea definitiva a instantei?
Cel mai recent răspuns: Suhov Valentin , utilizator 15:12, 22 Iulie 2009
personal sau prin avocat puteti obtine o asemenea mentiune la grefa instantei care a dat hotarirea
Daca sunteti partea pagubita,nu puteti deschide dosar de dauna in baza propriului RCA.
Avand o asigurare facultativa,va puteti folosi de aceasta,asiguratorul dv avand ulterior posibilitatea de a-si recupera banii de la persoana vinovata.
Conditia despagubirii in ceea ce priveste asigurarea obligatorie este vinovatia.
Cata vreme se asteapta o hotarare judecatoreasca,asiguratorul poate amana plata despagubirii.
Va multumesc frumos si va doresc zile racoroase.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Regres casco catre rca-ul vinovatului prietencutine prietencutine Buna dimineata in primul rand, vreau sa aud si eu parerea unor oameni competenti. Ieri am avut un accident, un domn nu a acordat prioritate acrosand o masina ... (vezi toată discuția)
Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)