Conform OG 2/2001 actualizat,art.32 alin 3 prevede;plangerea suspenda executarea.Plangerea persoanelor prevazute la art.31 alin.2 (partea vatamata) suspenda executarea numai in ceea ce priveste despagubirea. Deci,despagubirea partii vatamate se poate face de asig.RCA , daca s-a depus plangere la politie de persoana vinovata de producerea accidentului ? Exista posibilitatea regresului , eu avand RCA si CASCO ? Dl.de la RCA-ul contravenientului imi spune ca dansii nu pot face plata facturii de reparatie pentru ca ei platesc in avans (plangerea se judeca la instanta ), si imi propune sa-mi deschid eu dosar de dauna daca vreau sa-mi recuperez masina. Daca deschid eu dosarul de dauna pe RCA-ul sau Casco-ul meu, acestia nu platesc in avans factura pana la hotararea definitiva a instantei?
Daca sunteti partea pagubita,nu puteti deschide dosar de dauna in baza propriului RCA.
Avand o asigurare facultativa,va puteti folosi de aceasta,asiguratorul dv avand ulterior posibilitatea de a-si recupera banii de la persoana vinovata.
Conditia despagubirii in ceea ce priveste asigurarea obligatorie este vinovatia.
Cata vreme se asteapta o hotarare judecatoreasca,asiguratorul poate amana plata despagubirii.
Accident auto
anamariamed
Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto.
Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Rca si casco
Izike
Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)