avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... REGRES CASCO CATRE RCA-ul VINOVATULUI
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

REGRES CASCO CATRE RCA-ul VINOVATULUI

Buna dimineata in primul rand, vreau sa aud si eu parerea unor oameni competenti. Ieri am avut un accident, un domn nu a acordat prioritate acrosand o masina iar aceasta intrand in autoturismul meu. Am fost la politie, am facut toate actele, tot-tot ce trebuia. Acum vin si va intreb, RCA-ul vinovatului este la EUROINS, iar eu am si CASCO la BRC, ce ma sfatuiti ?! Sa deschid dosar de dauna prin casco cu regres la RCA-ul vinovatului ?! Ori sa imi repar masina pe RCA ?! Astept sugestiile si parerile dumneavoastra. Mitrea Florin.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:06, 13 Ianuarie 2011
Prima varianta e cea mai buna pentru dvs. Ca beneficiar la unei polite CASCO, nu va trebui sa asteptati luni in sir rezolvarea, dupa ce primiti banii de despagubire . Asa ca lasati asiguratorul dvs. "sa se spele pe cap" cu Euroins ( in cele mai multe cazuri, se judeca intre ei!) nu dvs..:)
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Doinita Stingaciu, Avocat
Multumesc pentru raspunsul promt. Aveti idee, celor de la casco pot sa le cer regie proprie, in loc sa imi repare masina intr-un service? tinand cont ca se face si regres catre rca-ul vinovatului. Eu cred ca as putea sa le cer regie proprie fara vre-o piedica.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
prietencutine, utilizator
Cea mai buna varianta este sa apelati la RCA-ul vinovatului pentru a nu intra pe CASCO intr-ucat anul viitor nu mai primiti reducere la aceasta asigurare
prietencutine a scris:

Multumesc pentru raspunsul promt. Aveti idee, celor de la casco pot sa le cer regie proprie, in loc sa imi repare masina intr-un service? tinand cont ca se face si regres catre rca-ul vinovatului. Eu cred ca as putea sa le cer regie proprie fara vre-o piedica.

Este dreptul dv. de a stabili cu asiguratorul CASCO modul de despagubire.Deasemenea puteti apela sau nu la polita CASCO, apreciind care este varianta mai avantajoasa si care ar fi dezavantajele.Deja ati fost sfatuit.Mai ramane de punctat ca in regie proprie, veti primi suma diminuata fata de cea care s-ar plati la un service.
Deschiderea dosarului de dauna pe CASCO este varianta cea mai buna si care va scuteste de alergatura si nervi tociti cu asiguratorul respecti. Apoi este problema asiguratorului dv CASCO sa-si recupereze banii de la asiguratorul vinovatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Lovit de masina cu nr de bulgaria pufarina18 pufarina18 Buna ziua, Tocmai am devenit \"fericitul\" sofer a carui masina a fost lovita de un cotet cu numere de Bulgaria.Ideea este ca soferul vinovat [b]nu[/b] a vrut ... (vezi toată discuția)
Asigurarea facultativa auto Vrabie Sanziana Vrabie Sanziana Buna ziua va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu asigurarea facultativa auto: 1. daca eu am asigurarea facultativa auto obligatorie si sunt ... (vezi toată discuția)