avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Activitati de asistenta stomatologica
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Activitati de asistenta stomatologica

Va rog tare mult sa ma ajutati cu un raspuns. Am infiintat un SRL-D cu cod CAEN 8623 - Activitati de asistenta stomatologica si as dori sa stiu daca am obligatia inregistrarii cu cod de TVA. Am citit ca aceasta activitate este scutita fara drept de deducere si prin urmare nu trebuie sa obtin cod de TVA, este adevarat? Pentru ca m-am infiintat ca si SRL-D am obligatia de a plati impozit pe venitul microintreprinderilor pana la atingerea plafonului de impozit pe profit? Sau datorita codului CAEN sunt scutita si de la plata impozitului pe venit? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: florinescu56 , utilizator 16:39, 23 Decembrie 2019
Codul C.A.E.N. indicat mai sus nu da scutire si la impozitul pe veniturilor microintreprinderilor ci doar, asa cum ati spus, la T.V.A.
NU veţi plăti TVA chiar dacă aţi atins cifra de afaceri, este o activitate scutită de TVA, în schimb aveţi obligaţia plăţii pe venit.
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2019
florinescu56, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere neplatitoare de tva montemir montemir Initial am infiintat o microintreprindere neplatitoare de TVA.Deoarece am depasit cifra de afacere de 30.000 euro am fost nevoit sa devin platitor de TVA.Daca ... (vezi toată discuția)
Atingere plafon de tva hmarce hmarce Buna ziua ! O societate infiintata in mai 2018, atinge la 31.10.2018 i cifra de afaceri de 150 000 lei; Tinand cont de plafonul de 300 000 lei pentru 12 luni ... (vezi toată discuția)
Declaratiile 010 si 098 31101979 31101979 Buna ziua. Am si eu o intrebare la dumneavoastra. O societate nou infiintata in iulie 2013 care este neplatitoare de tva dar cu impozit pe profit 16% vrea sa ... (vezi toată discuția)