avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier cu un buldozer
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier cu un buldozer

Buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine,nu mai suport nedreptatea in tara asta:(Eu si sotul meu ne aflam in autoturism asteptand in coloana formata pe una din centuri,la un moment dat am simtit o izbitura groaznica in spatele masinii,in acel moment am simtit ca mi-am spart capul,dand foarte tare cu capul in tetiera:((nu ne inchipuiam ce putea sa ne loveasca in acel moment,mai ales fiind stationati:(cand ne-am uitat in spatele nostru era un buldozer:)acesta din urma nu a fost atent,si nu a franat la timp,intrand cu cupa excavatorului in noi.Masina noastra este facuta varza in spate,e de inteles in ce hal poate arata.Problema care s-ar putea ivii acum este ca se pare ca tot noi putem fii acuzati de Antifrauda de Agentia de Asigurare,si nu va platii nimic Agentia de Asigurari,va fii totul pe cheltuiala noastra,deoarece Buldozerul nu reprezinta semne de accident:((Cum sa prezinte semne?este ca si cum ai intra cu un tanc intr-o masina:(Va rog sa ne sfatuiti ce putem face in acest caz?Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: BraveHeart , utilizator 19:11, 13 Noiembrie 2015
Ati facut o intelegere amiabila pe care ati prezentat-o asiguratorului si acesta a refuzat despagubirea? sau este doar o presupunere facuta de dv?
da,am facut o intelegere amiabila,autoturismul a fost dus la service,acolo s-a mai facut o constatare a Casei de Asigurari ,fiind prezent agentul de constatare care a transmis personalului service-ului sa nu se inceapa reparatiile masinii ,deoarece dosarul poate fii respins cu suspiciunea de frauda:((Autoturismul in acest moment a fost dezmembrat pentru reconstatare:(In momentul de fata nu avem cu ce circula,in primul rand si in al doilea rand ce se va intampla in cazul in care Casa de Asigurari nu va dorii sa plateasca daunele,care sunt destul de mari:(??Va multumesc.
Chiar daca nu se vede ca buldozerul este avariat,vinovatul si-a recunoscut vina, in consecinta in cazul acesta compania de asigurari nu are motiv sa nu despagubeasca.
Buna ziua,

Prin constatul amiabil nu se stabileste vinovatia. La dosar sunt declaratii ale persoanelor implicate.

Puteti aduce in sustinerea realitatii accidentului, probe/ dovezi suplimentare: martori, inregistrari camere din zona, reconstatare privid urmele de lovituri (aducerea autovehiculelor in acceasi pozitie a impactului), cioburi/ resturi din piesele avariate, altele.

Potrivit Legii, Asigurătorul RCA poate desfăşura investigaţii privind producerea accidentului, în termen de max. 3 luni de la data avizarii, în condiţiile în care acesta nu face obiectul unor cercetări efectuate de către autorităţile publice competente, aflate în curs de desfăşurare.

Era recomandat sa detineti asigurare CASCO.
Da,vinovatul si-a recunoscut vina,el este asigurat la o Casa de Asigurari ,(nu pot da ,banuiesc,numele aici)care din cate am vazut si auzit nu isi respecta indatoririle,si de aceea ne asteptam exact la ceea ce ne-a avertizat agentul de la Casa de Asigurari astazi:(Va multumesc.

Reconstatarea privid urmele de lovituri (aducerea autovehiculelor in acceasi pozitie a impactului) s-a realizat dejaDaca Potrivit Legii, Asigurătorul RCA poate desfăşura investigaţii privind producerea accidentului, în termen de max. 3 luni de la data avizarii,cum mai pot eu circula,daca deja masina a fost dezmembrata pentru reconstatarea daunelor???nu este normal ce se intamplaDe ce trebuie sa platim noi,in general,cei care nu avem nici o vina???Pot face o plingere la CSA in acest caz si apoi vom vedea cum se va rezolva totul,asteptam raspunsul sigur 100% cel mai bine de la Casa de Asigurari si apoi vom gasii o solutie!Va multumesc din suflet.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Investigatii suplimentare Macom Macom Am fost implicat intr.un accident din vina celui care a dat in mine.am facut amiabila,a venit agentul constatator acasa,masina fiind nedeplasabila si a notat ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu, dauna accident fara victime ,rca valabil,refuz comunicare oferta de despagubire gutermsergiu gutermsergiu Buna ziua sunt pagubit,proprietar auto implicat in accident ,masina mea fiind condusa de fiul meu. Politia a intocmit PV de contraventie ,a stabilit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)