avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... datorii persoana defuncta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

datorii persoana defuncta

Buna ziua,

Doresc sa stiu in ce masura poate pretinde o firma de la urmasii de drept, plata plata pentru produse pe care nu poate sa le justifice decat prin acte care NU au semnatura defunctului. Ce acte ar trebui sa aduca firma?
Am fost chemat la un cabinet de avocatura pentru mediere printr-o scrisoare recomandata la care a fost atasata o factura nesemnata. Ar trebui sa ma duc avand in vedere ca sunt dintr-o alta localitate? Am ceva de suferit daca refuz o asemenea invitatie oficiala?

multumesc
Cel mai recent răspuns: LILIANA FLEANCU , Consilier juridic 05:44, 28 August 2009
consultati si dvs un avocat, caruia sa-i aratati actele.
in principiu daca refuzati medierea atunci veti ajunge in instanta in final.
Factura ar trebui sa aiba la baza un contract scris, insa se considera ca s-a incheiat o tranzactie doar emitandu-se factura, fara a se mai incheia si contractul sub foema scrisa, factura insa-si este un "contract:".
Va recomand sa mergeti la prima sedinta de mediere, cu sau fara avocat, sa luati act de eventualele inscrisuri, sa cereti cate o copie dupa acestea si sa cereti programarea celei de a doua sedinte, timp in care veti verifica starea de conflict ce se cere mediata.
Daca ati acceptat mostenirea sub beneficiu de inventar, un avocat stie cum sa se fofoleasca de acest amanunt in favoarea d-voastra
Pe de alta parte, daca factura este nesemnata si bunurile ori serviciile inscrise in aceasta nu exista, nu au fost livrate (probatiunea lor cu aviz de expeditie si a autorului cu nota de receptie si constatare diferente) ori nu au fost prestate, consider ca ve-ti face doar o excursie, care, daca nu ve-ti fi diligent si prudent, v-a avea drept finalitate asumarea continutului obligational al acesteia! Am vaga banuiala ca tocmai aceasta nu o doriti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea facturii cris2279 cris2279 Buna ziua, Am o intrebare legata de facturi: 1.)In momentul cand se semneaza o factura de primire, asta insemana ca esti de acord cu suma respectiva de pe ... (vezi toată discuția)
Factura incompleta ContSters83715 ContSters83715 daca un client da banii dar refuza sa primeasca si sa dea detalii pentru factura si chitanta si nu stim decat numele si prenumele , cum procedam la ... (vezi toată discuția)
Stiu ca nu stiu nimic discover discover Buna seara tuturor , va rog mult ,daca se poate , sa ma ajutati ,asa cum s-a mai intamplat si in alte dati , cu un sfat si pentru care va multumesc foarte ... (vezi toată discuția)