avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie conformitate produs fabricat pentru piata ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie conformitate produs fabricat pentru piata asiatica

Buna ziua,
Azi m-am confruntat cu o problema des intalnita in Romania.Anularea unei garantii din cauza unui soc mecanic.Service-ul incearca sa se acopere prin aceasta "portita" din lege , magazinul se dezice de orice consiliere trimitindu-ma pe mine sa discut cu service-ul atunci cand am cerut dovada ca socul mecanic care a julit telefonul, a defectat slotul de card ( aceasta este problema pe care am reclamat-o in baza garantiei).Dupa ce m-au trimis prin 3(trei) service-uri in cele din urma a fost preluat de magazin si trimis la un service in alta localitate.Am ajuns inclusiv la reprezentanta oficliala a producatorului in Romania si acolo surpriza: telefonul nu avea garantie Europa ci doar in Hong Kong.Intrebarea mea este daca aceasta poate fi considerata o lipsa de conformitate si daca ma pot adresa ANPC cu privire la faptul ca nu imi pot demonstra ca acel soc mecanic a dus la defectul reclamat.

Multumesc anticipat pentru orice raspuns !

Cu respect,
Daniel Stefan

Alte discuții în legătură

Garantie telefon anulata in mod fraudulos iceblow iceblow Buna ziua , saptamana aceasta am intampinat o problema care voi incerca sa o descriu in randurile de jos cat mai bine si in cat mai putine cuvinte. Pe data de ... (vezi toată discuția)
Lnlocuire telefon pe garantie shakuri shakuri Buna ziua. In luna iunie 2016 am achizitionat, prin prelungire abonament ,de la RDS-RCS un telefon android. Chiar din prima zi de folosire am observat un ... (vezi toată discuția)
Refuz garantie produs adina2890 adina2890 Buna ziua! Acum aproximativ 1 an am achizitionat un telefon de la un operator de telefonie mobila. In perioada garantiei aparatul s-a defectat (mufa de ... (vezi toată discuția)