avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul salariu presedinte asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul salariu presedinte asociatie de proprietari

Buna ziua,
Va rog frumos, am nevoie de un model de calcul salariu (eventual in format excel daca se poate).
Venitul net obtinut lunar de la asociatia de proprietari este de 200 lei. Vreau sa stiu ce impozite trebuie sa retina si sa plateasca asociatia catre bugetul statului (cote si valori exacte), respectiv cat ar trebui sa fie salariul de incadrare astefl incat venitul net sa ramana 200 lei. Mentionez ca presedintele este retribuit in baza unui contract de mandat, nu este pensionar, nu beneficieaza de deduceri, fiind salariat in acelasi timp la o alta societate.
Multumesc anticipat pentru support,
Cel mai recent răspuns: Attila65 , utilizator 21:47, 20 Aprilie 2017
Buna seara!
Aveti in Documente utile un model.
www.avocatnet.ro/content/con...
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2015
terentetalharu, utilizator
1. Brut = 283
2. CAS + CASS (10.5 +5.5)% angajat (mandatat) = 45
3. Baza de impozitare 1 - 2 = 238
4. Impozit (3*16%) = 38
5. Net = 1 - 2 - 4 = 200
6. CAS + CASS angajator (15.8 + 5.2 = 21)% = 59
7. Total cerut pe lista de intretinere = 2 + 4 +5 + 6 = 45+38+200+59=342 lei

din care 200 catre presedinte
104 catre Bugetul de asigurari
38 catre Bugetul de stat
Buna ziua si multumesc frumos doamna Elga. De fapt, rasfoind prin acest forum am mai gasit cateva raspunsuri/mesaje postate de dumneavoastra, care mi-au fost de folos.
Inca as mai vrea ceva sa clarific, rafoind "Ghidul asociatiilor de proprietari" de pe site ANAF, am inteles urmatoarele:
- presedintele si cenzorul sunt angajati pe baza de contract de mandat, pentru acestia se retinine si vireaza la bugetul statului CAS (15,8%+10,5%), CASS (5,2%+5,5%) si impozit 16% aplicat la baza de impozitare;
- administratorul si femeia de serviciu (?) - presteaza activitati dependente si sunt angajati pe baza de contract de munca, iar in cazul lor se retine si plateste CASS (5,2%+5,5%), contributia pt concedii (0,85%), somaj (0,5%+0,5%), fd garantare (0,25%), fd accidente (0,15-0,85%) si impozit 16% aplicat la baza de impozitare;
- zilierii sunt platiti in baza unei conventii civile si pentru acestia se retine/plateste numai impozitul de 16%.
Daca am angaja PFA sau orice alta persoana juridica pentru functiile de administrator/ cenzor/ personal serviciu, NU am mai plati contributiile obligatorii si impozitele ???
As vrea sa ma asigur ca am inteles correct si eventual sa-mi spuneti ce posibilitati legale exista pentru diminuarea costurilor cu impozitele si contributiile sociale.
multumesc mult,
Ca femeie de serviciu nu cred ca puteti angaja un PFA :)
Dar pentru functia de administrator sau cenzor o puteti face.
Totusi aveti in vedere ca si ei va vor cere o suma bruta pe care o veti achita integral, iar din aceasta ei isi vor plati taxele de PFA (contributii, impozit etc).

Trebuie sa luati in considerare, dupa parerea mea, calitatea profesionala in primul rand, apoi costurile cu acele activitati.
Buna dimineata doamna Elga,
Pentru serviciile de curatenie ne gandim la o firma de curatenie ... eliminam astfel o parte din costuri, intrucat salariul + contributii+ impozite platite in present pentru activitatea femeii de serviciu sunt mai mari comparativ cu angajarea unei firme de curatenie.
Multumesc inca odata pentru tot suportul!

Alte discuții în legătură

Angajare cenzor maria207 maria207 Buna seara Va rog mult sa ma lamuriti la urmatoarea problema : s-a hotarat la sedinta angajarea cenzorului si a presedintelui . Stiu ca se face un ... (vezi toată discuția)
Contributii 2016 pentru contract de mandat asociatie de proprietari emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu ce contributii se platesc in 2016 pentru contractele de mandat pentru o asociatie de proprietari, pentru presedintele asociatiei, ... (vezi toată discuția)
Personalul angajat intr-o asociatie de proprietari lorelena1306 lorelena1306 Am nevoie de cateva lamuriri cu privire la personalul angajat intr-o asociatie de proprietari: 1. Presedintele are contract de mandat. Ce impozite plateste? ... (vezi toată discuția)