nu inteleg dece calculul pentru intretinerea si reparatia ascensorului se face dupa cota parte idiviza ca nu se plimba cu liftul apartamentul ci persoanaconsider ca legea nu este buna
Persoanele care se plimba cu liftul platesc pentru aceasta activitate curentul electric care se repartizeaza pe numar de persoane.
La ascensor insa se plateste si service-ul acestui element de proprietate comuna.
Toti proprietarii din scara de bloc au o cota-parte indiviza in fiecare particica din ceea ce nu este apartamentul propriu, proportional cu suprafata apartamentului.
Asadar platiti service-ul pentru cota-parte indiviza a dv. din proprietatea comuna pe care o aveti la lift.
@odica,
Sa presupunem ca se face o revizie anuala sau o reparatie a liftului care costa 4000 lei. Reparatia se face in luna iulie. In aceasta luna toti cei 4 mebri ai familiei Ionescu pleaca in vacanta si figureaza cu "zero" persoane la asociatie, asa cum mai sunt inca alte 5 cazuri din cele 50 de apartamente de pe scara dumneavoastra. Daca s-ar imparti costul reparatiei (4000 lei) pe numar de persoane, cele 6 apartamente nu ar plati nimic, nu ar contribui la aceasta reparatie (revizie) prin care s-au inlocuit piese la lift, piese uzate in cativa ani, iar piesele noi vor asiguara functionarea liftului in anii urmatori ani cand vor folosi liftul si cei ce au fost in vacanta. Dar nu au platit nimic. E corect?
Ori un alt apartament ce a fost nelocuit 5-6 luni, are 4 chiriasi acum doar pentru 2 luni, exact acum cand se face aceasta revizie (reparatie). Ar fi corect ca acestui apartament sa i se repartizeze cheltuieli cu reparatia pentru 4 persoane?
E acelasi lucru cu reparatia terasei, zugravirea casei scarii...
Toate se repartizeaza pe cota indiviza de proprietate.