Buna ziua,
vin cu o mare rugaminte de a ma ajuta intr-o situatie:
locuiesc la etajul 7 intr-un bloc cu 9 etaje, acum se face reparatii si revizia la lift care costa 6000 lei, repartizarea cheltuielilor s-a facut pe fiecare apartament ( 6000: 36 ).
In conditiile in care eu detin 2 apartamente cu 2 persoane la intretinere ( mentionez ca un apartament nu este locuit dar, am trecut pe fiecare ap. cate 1 persoana ). Este normal ca eu sa platesc 167x2=334 lei ? iar intr-un apartament in care locuiesc 4-5 persoane sa plateasca 167 lei? Am inteles ca reparatiile de la subsol care au legatura cu conductele de la fiecare ap.,casa scarii, ghena de gunoi, dar totusi uzura liftului depinde de nr. de persoane care il folosesc.
va multumesc pentru ajutor
Raspuns:Cheltuielile cu reparatiile sau contributiile proprietarilor la fondul de reparatii se repartizeaza tuturor proprietarilor, proportional cu cota-parte indiviza, care este in functie de suprafata utila a apartamentului.
Deci dumneavoastra cum aveti 2 apartamente platiti mai mult .
Liftul este parte comuna pentru a carui intretinere si reparatie sunt obligati-conform L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 sa participe toti proprietarii din imobil in raport de cota indiviza-indiferent de numarul de persoane sau de etajul la care este situat apartamentul
Reparatia si intretinerea ascensorului se repartizeaza pe cota-parte indiviza, nu pe numarul de apartamente, iar energia electrica pentru ascensor se repartizeaza pe numarul de persoane.
Legea lifturilor
ianniglx
Cea mai stupida lege din cate exista in romania legea privind lifturile: este normal sa platesti intretinere lift atata vreme cat stai la parter sau demisol ... (vezi toată discuția)