gabivoch a scris:
Este important de stiut ca acest proprietar este mostenitorul unei persoane care a decedat si .... lucreaza la RADET. Nu intentioneaza sa locuiasca in apartament si nici sa-l inchirieze. A incercat sa-l vanda dar nu a reusit pana acum.
Nu inteleg la ce trebuie autorizatie daca acordul asoc. a fost emis. Autorizatie ca s-a dat acordul?
Nu inteleg de ce este important daca locuieste permanent sau inchirieaza apartamentul pentru a primi acceptul de debransare? Sint tratati diferit proprietarii si necesitatile lor?
Daca asoc. nu este la prima debransare nu ar trebui sa fie probleme majore. Daca este la prima debransare, atunci:
Legea nr. 325/2006 - art. 30
art. 30
(2) Deconectarea unui consumator dintr-un condominiu se face cu respectarea urmatoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala cât şi pe verticală;
b)
acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotarârea adunarii generale, [u]asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire[/u];
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel putin 30 de zile înainte.
Nu este frumos si nu se stabileste o atmosfera de incredere si respect in asoc.daca" pe cuvint si onoare" semnat nu se respecta.
Proprietarul trebuie sa exprime in scris cu ce inlocuieste sistemul de incalzire. Daca exista precedent de debransari fara inlocuirea sistemului individual de incalzire, o sa fie dificil sa se explice decizia de refuz debransare.
In plus:
Debranşarea nu se aprobă şi nu se execută în timpul sezonului de încălzire.
Documentaţiile (proiectele) de debranşare nu se înregistrează în intervalul de timp cuprins între 1 octombrie şi finalul sezonului de încălzire.
Ar fi interesant sa se posteze evolutia acestei situatii.