avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare RADET - acord asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare RADET - acord asociatie

Buna seara. Am mai apelat la Dvs. si va multumesc pentru ajutor.
Sunt Presedintele Asociatiei de Proprietari si avem un proprietar care in luna Septembrie 2015 a cerut acordul pentru debransarea de la RADET. Este important de stiut ca acest proprietar este mostenitorul unei persoane care a decedat si .... lucreaza la RADET. Nu intentioneaza sa locuiasca in apartament si nici sa-l inchirieze. A incercat sa-l vanda dar nu a reusit pana acum.
Dupa ce a adus formularul semnat de vecini (sus, jos, stanga, dreapta) si dupa ce am vorbit personal cu acestia pentru a-mi confirma semnatura, i-am dat acordul Asociatiei de Proprietari pentru debransare.
Acum a venit cu autorizatia de debransare de la RADET, pe care ar trebui sa o semnez din nou in numele Asociatiei, pentru a putea fi demarate lucrarile de debransare. Am refuzat sa semnez si am invocat Legea 325/2006 conform careia nu se pot face debransari in sezonul rece (art. 30-4).
Proprietarul spune ca a ``obtinut`` derogare de la RADET, dar tot nu am fost de acord. Legea este data pentru toata lumea, nu numai pentru RADET.
Totusi, pentru a nu intra in conflict cu acesta, am luat legatura cu vecinii care au semnat acordul de debransare si ... stupoare: doi dintre acestia s-au razgandit si acum fac mare scandal pe motivul ca nu trebuie sa-i semnez autorizatia, nici daca lucrarile de debransare s-ar face la primavara.
Va rog sa ma sfatuiti cum pot proceda, atat pentru cazul prezentat mai sus, cat si pentru viitor.
Eu vad urmatoarele solutii:
- cer vecinilor declaratii pe proprie raspundere, cu martori, ca se impotrivesc debransarii, desi au semnat initial
- convoc Adunare Generala pentru a lua o hotarare pentru acest caz si pentru viitor.
Inca o intrebare: proprietarul in cauza poate face vreun demers impotriva Asociatiei pentru ca am semnat acordul si refuzam sa semnam autorizatia ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters371153 , utilizator 20:42, 13 Noiembrie 2015
gabivoch a scris:

voi solicita o hotarare pentru sau impotriva acordului de debransare pentru situatia in care apartamentul este locuit si pentru cazul in care nu este locuit.

As fi extrem de atent cu aceasta abordare al subiectului: proprietari care locuiesc vs. care nu locuiesc permanent apartamentul.
Fara sa se doresca se infiinteaza un grup privilegiat care promoveaza si voteaza decizii in beneficiul lor.
Este necesar sa se redefineasca asteptarile tuturor in asociatie, sa se aproprie (cel putin) de corectitudine si sa se respecte nevoile si diferentele individuale.

Cine asigura ca o sa fie locatar permanent toata viata? Daca in majoritate sint pensionari, poate.
De ex. unul din proprietari care a instalat un CT (electric, gaz) este nevoit sa paraseasca locuinta pentru citiva ani - astfel devenind proprietar al unui apartament nelocuit. La momentul cererii de CT nu avea acest plan de calatorie si statutul era de locatar permanent care intre timp s-a schimbat. Ce i se spune unui nou doritor de CT care nu o sa locuiasca permanent, in acest caz?
Problemele nu stau in CT sau peretii reci sau alte invocari- ci asteptarile nerealiste intre vecini care nu duc decit la frustratie, nemultumire si eterne conflicte.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2015
ContSters371153, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura vecini debransare energie termica pati pati Buna ziua, As dori sa stiu ce pot sa fac in situatia in care doresc sa-mi montez centrala termica, intr-un apartament pe care l-am cumparat recent, iar ... (vezi toată discuția)
Montarea centralei de apartament GeorgetaAnca GeorgetaAnca As vrea sa stiu care este procedura LEGALA, pasii de urmat de catre cineva care doreste sa se debranseze de la RADET si sa-si monteze centrala de ... (vezi toată discuția)
Restantier ce doreste debransare gaze ptr centrala de apartament camifinutza camifinutza Buna ziua,un sfat,o asociatie de proprietari cu multi restantieri fara apa calda,marea majoritate a locatarilor opteaza ptr centrale de apartament,printre cei ... (vezi toată discuția)