Asociatia de proprietari a hotarat in in AG urma cu 6 luni infiintarea F. Rep..destinat refacerii si repararii treptelor deteriorate de la cele 2 scari de acces de intrare in bloc. Unii proprietari reclama faptul ca nu a fost demarata inca lucrarea desi acum exista suficiente resurse si banuie ca sumele incasate lunar in acest fond au fost deturnate catre plata datoriilor catre furnizori. O initiativa luata de unul din proprietari(membru) probabil ca o reactie la aceste nemultumiri a fost sa solicite pe baza de tabel cu semnaturi din usa in usa si sa incaseze o contributie benevola(fara a elibera chitanta) de la proprietari pentru materialele necesare motivand ca are acceptul executarii gratuit a acestei lucrari de la un alt(membru) proprietar voluntar. Unii au dat mai mult altii mai putin si altii deloc.Lucrarea a Inceput nu exista proiect deviz nici contract. Presedintele asociatiei membri com. ex. sant la curent despre acest demers dar nu au indeplinit nici un act in numele asociatiei in acest sens, aproband tacit actiunile de interventie neautorizata la proprietatea comuna. Poate fi tras cineva la raspundere pentru comiterea unor nereguli in aceasta situatie si care este temeiul legal ?
Inrebarea dvs. este una retorica dar se refera la un aspect care nu are a face cu obiectul topicului si vadit ii deturneaza sensul . Va recomand sa-l citit cu atentie.Am aratat ca lucrarea pe supr. comuna a inceput insa este intreprinsa de un locatar din resurse proprii in afara unui contract legal si fara aprobarea A.P. Amintesc din dispozitiile art.13 din HG1588/2007(2): "Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul asociatiei de proprietari " are vreo legatura?
Pai n-are legatura.
Omul s-a apucat sa repare ceva marunt care e stricat. Si pentru asta alti vecini binevoitori au contribuit cu bani.
Foarte bine, sunt lucruri minore care mai pot fi facute de proprietari gospodari si in afara asociatiei.
Ce proiect va trebuie sa reparati niste trepte?
Ca presedintele sau administratorul nu s-au implicat ca sa dea cativa lei si sa faca o conventie civila, asta e alta poveste....
Dar si sa faceti din reparatia unor trepte subiect de discutie in forum e cam mult, nu vi se pare?
Imi pare rau nu mi se pare deloc nepotrivit subiectul topicului in acest forum dar mi se pare total nepotrivita reactia moderatorului Elga 50 care isi permite sa admonesteze brutal utilizatorii ale caror intrebari i se par incomde si sa impuna discretionar criterii de postare pe acest forum. Mentionez ca lucrarea de reabilitare si reparatie se efectueaza la o rampa cu trepte si terasa, ample, deteriorate,cu portiuni dislocate cu o anumita arhitectura usor monumentala si implica placarea cu gresie... nu este in nici un caz o lucrare minora
Uitati-va la mesajul initial si spuneti-mi si mie unde ati fi scris ca lucrarea este "pe trepte si terasa, ample, cu arhitectura monumentala si placare cu gresie".
In ce consta admonestarea mea brutala? Sau nu aveti proprietatea termenilor?
Daca ne-ati fi comunicat initial despre ce proiect ar avea nevoie aceste trepte, atunci n-as fi fi spus ca lucrarea este minora.
Si, in general, atunci cand expuneti o problema, sa aveti in vedere sa dati elementele importante care sa faca o imagine fidela a ceea ce expuneti.
Dv. va stiti treptele dv. monumentale despre care nu pomeniti nimic initial, iar noi ne putem gandi la cateva trepte din ciment de la blocul in care locuim.
Terasa blocului
kikke
Buna ziua,am o intrebare legata de terasa bl.in care locuiesc.Ap. este la et.11 intr-un bl.cu 11 et.si am iesire in terasa din dormitor si din sufragerie.Nu ... (vezi toată discuția)