Buna seara
Sunt profesor si am o problema.
La sfarsitul acestui an scolar am fost tinta unei anchete desfasurata de inspectoratul scolar in urma unei sesizari depuse de un parinte, pentru ca nu aveam note trecute in catalog. Elevii aveau note din lucrari scrise si din probe practice, dar nu reusisem sa le trec in catalog. Aici recunosc ca am gresit.
Pasii intregii povesti au fost urmatorii:
1. Depunerea la ISJ de catre mama elevului a unei sesizari scrise. (Aici specific ca doamna respectiva este si secretara ISJ-ului care si-a inregistrat singura sesizarea :D). Mai precizez ca doamna respectiva nu a discutat niciodata in acest an scolar cu mine si nici nu a discutat cu conducerea scolii nemultumirile pe care le avea referitor la activitatea mea didactica inainte de depunerea sesizarii la ISJ.
2. La scoala s-a deplasat inspectorul teritorial care raspunde de scoala, a facut copii dupa catalog si dupa caietul propriu de notare unde aparea situatia fiecarui elev, mi-a cerut o declaratie, a discutat cu conducerea scolii si am primit un avertisment scris conform cu art 264 lit. a din legea 53/2003, Codul muncii si a insistat sa fiu dicutata si mustrata in Consiliul Profesoral. In declaratia pe care am dat-o am incercat sa-mi prezint activitatea la clasa, dar mi s-a spus ca in declaratie trebuie sa apara doar faptul ca nu aveam notele trecute in catalog. Am gresit ca nu am considerat suficient de grava problema si nu am insistat sa fie prezent liderul de sindicat.
3. Inspectorul a insistat sa renunt la orele predate la clasa respectiva, altfel se vor gasi si alti parinti care sa sustina demersul doamnei respective. In acel moment nu am vazut in actele inspectorului decat sesizarea doamnei respective, semnata doar de ea si cu nr de inregistrare. Nu mi s-a eliberat, desi am solicitat, o copie dupa sesizare si dupa nota de control pe care a intocmit-o inspectorul.
4. Dupa o luna, conducerea scolii a primit urmatoarea decizie a ISJ:
Catre,
In atentia conducerii unitatii scolare
Va aducem la cunostinta ca in urma anchetei efectuate ca urmare a petitiei formulate de un parinte al unui elev din si a cererii scrise elaborata de 16 parinti ai elevilor de la clasa ___ din unitatea scolara pe care o conduceti, s-a constatat ca observatiile facute de parinti in legatura cu activitatea didactica a ….. se confirma si in consecinta va rugam sa dispuneti inlocuirea domnisoarei profesoare din functia de diriginte si profesor la clasa mentionata mai sus.
5. M-am adresat in sfarsit sindicatului, iar liderul de sindicat mi-a spus ca nu are idee cum sa abordeze situatia. Si ceva ce mi s-a parut foarte ciudat – a spus ca nu trebuia sa am acces la aceasta decizie a ISJ si nu trebuia sa ajunga la mine. De ce nu, daca este vorba de mine si de cariera mea in aceasta hartie?
Ce pot sa fac?
Nu am mai avut probleme de acest tip, ma consider un profesor normal, nici mai bun, nici mai rau decat altii. Consider ca pentru a lua o asemenea decizie care afecteaza cariera unui om trebuie analizata intreaga activitate desfasurata, nu numai niste note netrecute la timp in catalog.
Va multumesc pentru orice sfat pe care mi-l puteti da.
Cel mai recent răspuns:
godspeed , utilizator
15:36, 22 Iulie 2009