avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare drepturi banesti de la fostul angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare drepturi banesti de la fostul angajator

Buna ziua,
In anul 2012 prin hotarare judecatoreasca s-a stabilit sa primesc drepturi banesti de la fostul angajator. Este vorba de suma de 400 lei ce reprezinta decont cheltuieli transport. Pana in acest moment nu a fost virata aceasta suma si as dori sa stiu daca trebuie sa apelez la un executor judecatoresc si ce taxe trebuie sa-i platesc acestuia pentru a initia procedura de executare. Mentionez ca firma de la care am fost disponibilizata era la acel moment in insolventa.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 12 Noiembrie 2015
Daca pana acum nu ati intreprins niciun demers in sensul recuperarii sumei respective se poate ca aceasta, in primul rand, sa fie prescrisa; apoi, cred ca ati pierdut si dreptul de a va inscrie in tabloul creditorilor societatii respective....si s-ar putea ca, intre timp, firma sa fie chiar lichidata si radiata.....asadar, putine sanse de recuperat......
In 2012 cand s-a pronuntat hotararea?
in octombrie.
Aceasta este solutia instantei pe scurt....
Solutia pe scurt: Admite excepţia prescripţiei parţiale a dreptului material la acţiune, pentru perioada 26.03.2009-27.07.2009, excepţie invocată de pârâtă. Admite în parte acţiunea promovată de reclamantă şi, în consecinţă: Obligă pârâta la plata către reclamantă a contravalorii tichetelor de masă cuvenite pentru perioada 28.07.2009-29.09.2009, precum şi a sumei de 329,96 lei, reprezentând contravaloare transport aferent lunii mai 2011. Respinge capătul de cerere vizând pretenţiile aferente perioadei 26.03.2009-27.07.2009, ca fiind prescris. Respinge capătul de cerere vizând plata sumei de 1163,68 lei reprzeentând contravaloarea tichetelor de masă aferente perioadei 30.09.2009-30.06.2010, precum şi a sumei de 830,47 lei, ce constituie contravaloare transport aferent lunilor februarie, martie şi septembrie 2011, ca fiind rămase fără obiect. Ia act că reclamanta nu a solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare.
Nu mai puteti face nimic, intrucat a intervenit prescriptia dreptului de a cere executarea silita (3 ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa radiez o masina vanduta cu act de mana Larryssa78 Larryssa78 Buna ziua, As dori sa va intreb daca mai exista vreo posibilitate pentru radierea unei masini in cazul in care desi am actionat in instanta pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Poate cineva sa-mi traduca va rog rezultatul unui proces ? cri781 cri781 In urma unui proces determinat de asociatia de proprietari rezultatul procesului are mai multe concluzii pentru ca \"Tip solutie: Admite in parte ... (vezi toată discuția)
Respingere capat cerere chemare in judecata in temeiul lipsei de interes avantaj avantaj Asociatia noastra la data de 15.10.2013, a chemat in instanta pe parata X pentru recuperarea unei datorii de 11 859,09 lei, la care Judecatoria Sectorului 5 ... (vezi toată discuția)