avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum pot recupera contravaloarea serviciilor de la un ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum pot recupera contravaloarea serviciilor de la un parlamentar tepar????

Parca desprins din filmele americane alea cu p..... .Acum o luna si ceva sotia parlamentarului ( industrias local) a solicitat servicii pt nunta copilului.... Am facut o oferta trimisa pe mail, ne-am intalnit la discutii, s-au negociat mai multe preturi diferite pt diferite servicii, care depindeau de evolutia petrecerii ( deci nu se puteau stabili 100% de la inceput). suma finala se invartea pe la 80.000 ron. Fiind cetatean de "vaza" s-a mers pe incredere, nu contract, nu o comanda ferma, nici o semnatura, mnika, 3-4 mail-uri si vreo 20-30 de apeluri telefonice. Cum deja presupuneti a treia zi dupa nunta au aparut primele critici ( neintemeiate, hilare, etc) cu mentiunea "nu prea s-au strans bani". adica plata ф, nada, tzeapa, samd. Nici macar ceva de genul "iti dau 1/2, 1/3, 1/n..." Am vorbit cu 3 avocati care m-au sfatuit - No 1 - Nu te lega la cap mai bine lasa-te pagubas. No 2- plangere penala, si chiar daca e nup ne folosim de declaratii in civil. No 3 - actiune civila, mergem cu inscrisuri (facturi de achizitie materiale, altele) si martori pt a demonstra unei intelegeri verbale, apoi martori pt a demonstra efectuarea prestatiei. Varianta 1 = pic de fraier (cu F mare), var. 2 poate ma paste "denuntarea calomnioasa", var 3 e cusut cu ata alba si subtire, greu de sustinut. Va rog mai dati-mi 4-5 variante
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 21:30, 11 August 2009
Ceea ce ati patit dvs nu face decat sa demonstreze valabilitatea universala a principiului "prevederea este mama intelepciunii". Nu are rost sa va spun ce trebuia sa faceti fiindca oricum nu ati facut!
Cat priveste temerea dvs ca ulterior unei plangeri penale a dvs v-ar reclama "parlamentarul industrias" pentru denuntare calomnioasa va recomand sa cititi topicul de pe acest site referitor la acest subiect si totodata si prevederile noului cod penal (inca neintrat in vigoare) , fiindca fapta nu mai este incriminata de legea penala!B-)
BAFTA!
Si eu vad raspunsurile cam la fel ca si dvs.:
1. Ramaneti fraierul!
2. Plangere penala pentru...? Inselaciune? Greu... trebuie dovedit ca inca de la inceput nu intentiona sa va plateasca?
Ar mai intra si altceva in discutie?
Eu nu vad nimic acum...
Insa nu cred ca ar fi nici chiar denuntare calomnioasa...
3. Proces civil... Si aici e greu.. sansele nu sunt chiar foarte bune, insa exista. Depinde insa... daca va permiteti cheltueilile cu avocatii si taxele de timbru puteti incerca...
Eu as incerca 3... si poate chiar si 2!
Insa depinde de opinia personala...
Am mai discutat cu cineva de la o casa de avocatura, a venit cu propunerea " imbogatire fara justa cauza". Este un principiu de drept, cred ca din dreptul roman, am studiat un pic de jurisdictie pe tema asta, ar merge in cazul meu , dar ce nedumerire am- in baza caror articole din C V si C Pr C se aplica?
Parerea mea e ca politicienii nostrii se sperie cel mai tare cand sunt amenintati cu presa.
Punetii in vedere acest aspect domnului parlamentar.
pastrati e-mailurile acelea prealabile. printati-le, e posibil sa va fie de mare folos, mai ales daca se discutau sume de bani.
eu as incerca varianta 3, chiar daca sansele nu sunt foarte mari.

pana la un eventual proces, incercati sa obtineti - in scris, pe mail eventual, o recunoastere de suma, o recunoastere a serviciilor prestate. nu uitati ca vorba dulce mult aduce, asa incat aratati-va dispus sa rezolvati totul amiabil.

preconstituti-va probe inainte de a lansa o actiune, indiferent de ce cale alegeti.

succes!

Alte discuții în legătură

Speta nutzzu nutzzu in urma cu 6 luni am fost am fost reclamat pt luare de mita .In urma cu o luna am primit NUP,iar in rezolutia respectiva,procurorul constata ca fapta nu ... (vezi toată discuția)
Fals in acte?inducerea instantei de judecata in eroare? calomnie? suteanu maria suteanu maria buna seara!nu stiu daca m-am adresat unde trebuie dar va rog sa ma sfatuiti ce am de facut.Sunt in divort ,am depus o plangere la parchet pt furt de acte,iar ... (vezi toată discuția)
Rasp delictuala contract de asistenta jur CI Ioana Butan CI Ioana Butan S-a depus impotriva clientului o plangere pt savarsirea infractiunii de inselaciune. A fost incheiat un contr de asistenta juridica pentru reprezentarea ... (vezi toată discuția)