avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum pot recupera contravaloarea serviciilor de la un ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum pot recupera contravaloarea serviciilor de la un parlamentar tepar????

Parca desprins din filmele americane alea cu p..... .Acum o luna si ceva sotia parlamentarului ( industrias local) a solicitat servicii pt nunta copilului.... Am facut o oferta trimisa pe mail, ne-am intalnit la discutii, s-au negociat mai multe preturi diferite pt diferite servicii, care depindeau de evolutia petrecerii ( deci nu se puteau stabili 100% de la inceput). suma finala se invartea pe la 80.000 ron. Fiind cetatean de "vaza" s-a mers pe incredere, nu contract, nu o comanda ferma, nici o semnatura, mnika, 3-4 mail-uri si vreo 20-30 de apeluri telefonice. Cum deja presupuneti a treia zi dupa nunta au aparut primele critici ( neintemeiate, hilare, etc) cu mentiunea "nu prea s-au strans bani". adica plata ф, nada, tzeapa, samd. Nici macar ceva de genul "iti dau 1/2, 1/3, 1/n..." Am vorbit cu 3 avocati care m-au sfatuit - No 1 - Nu te lega la cap mai bine lasa-te pagubas. No 2- plangere penala, si chiar daca e nup ne folosim de declaratii in civil. No 3 - actiune civila, mergem cu inscrisuri (facturi de achizitie materiale, altele) si martori pt a demonstra unei intelegeri verbale, apoi martori pt a demonstra efectuarea prestatiei. Varianta 1 = pic de fraier (cu F mare), var. 2 poate ma paste "denuntarea calomnioasa", var 3 e cusut cu ata alba si subtire, greu de sustinut. Va rog mai dati-mi 4-5 variante
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 21:30, 11 August 2009
Da, e vorba de o raspundere contractuala.Cel putin asa am inteles eu.
Nu este recomandabil sa se mearga pe imbogatire fara justa cauza tocmai din acest motiv.
Mare problema pe care o veti avea va fi dovedirea pretului prestatiei.
Mergeti din nou la casa de avocatura si asejazati-le pe tapet problema asa.
Sau incercati sa vedeti daca puteti angaja o alta casa de avocatura din alt judet.Poate ca ar fi mai indicat asa.
Nu,nu, poate ati omis inceputul povestii, nu a fost nici un contract semnat. Doar era vorba de dl deputat, cum sa nu ai incredere in el, doar n-a trage teapa la nunta fiicei.S-a facut oferta de pret/meniu, inchiriere mese, pahare, farfurii etc. pe mail, s-a acceptat telefonic, s-a facut nunta, fara nici o obiectie referitoare la cantitate, calitate. De asta poate ni s-a recomandat "imbogatire fara justa cauza", ne avand nici un contract, deci pe comercial nu prea avem sanse, dar avem dovada cheltuielilor facute, care cheltuieli i-au adus la dl deputat un beneficiu. Nu speram la recuperarea celor 800mil integral cu TVA dar macar cheltuielile facute. Adica nu cerem o valoare a prestatiei (marfa+manopera+profit) ci pur si simplu valoarea marfii. Mai complicat va fi cu valoarea inchirierii veselei, meselor, etc. asta nu stiu inca cum s-o cerem.
Contractul poate fi incheiat si verbal; forma scrisa este necesara doar pentru proba!
Chiar si dvs spuneti: nu a fost incheiat un contract scris...
Insa in momentul acceptarii telefonice, contractul a fost incheiat valabil. Eu as incerca pe contract ca sansele stau mai bine, insa or stii si avocatii aia ce stiu, devreme ce recomanda imbogatirea fara just temei.
Diferenta reiese de multe ori din amanunte...
Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
ContSters56778, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta nutzzu nutzzu in urma cu 6 luni am fost am fost reclamat pt luare de mita .In urma cu o luna am primit NUP,iar in rezolutia respectiva,procurorul constata ca fapta nu ... (vezi toată discuția)
Fals in acte?inducerea instantei de judecata in eroare? calomnie? suteanu maria suteanu maria buna seara!nu stiu daca m-am adresat unde trebuie dar va rog sa ma sfatuiti ce am de facut.Sunt in divort ,am depus o plangere la parchet pt furt de acte,iar ... (vezi toată discuția)
Rasp delictuala contract de asistenta jur CI Ioana Butan CI Ioana Butan S-a depus impotriva clientului o plangere pt savarsirea infractiunii de inselaciune. A fost incheiat un contr de asistenta juridica pentru reprezentarea ... (vezi toată discuția)