avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum pot recupera contravaloarea serviciilor de la un ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum pot recupera contravaloarea serviciilor de la un parlamentar tepar????

Parca desprins din filmele americane alea cu p..... .Acum o luna si ceva sotia parlamentarului ( industrias local) a solicitat servicii pt nunta copilului.... Am facut o oferta trimisa pe mail, ne-am intalnit la discutii, s-au negociat mai multe preturi diferite pt diferite servicii, care depindeau de evolutia petrecerii ( deci nu se puteau stabili 100% de la inceput). suma finala se invartea pe la 80.000 ron. Fiind cetatean de "vaza" s-a mers pe incredere, nu contract, nu o comanda ferma, nici o semnatura, mnika, 3-4 mail-uri si vreo 20-30 de apeluri telefonice. Cum deja presupuneti a treia zi dupa nunta au aparut primele critici ( neintemeiate, hilare, etc) cu mentiunea "nu prea s-au strans bani". adica plata ф, nada, tzeapa, samd. Nici macar ceva de genul "iti dau 1/2, 1/3, 1/n..." Am vorbit cu 3 avocati care m-au sfatuit - No 1 - Nu te lega la cap mai bine lasa-te pagubas. No 2- plangere penala, si chiar daca e nup ne folosim de declaratii in civil. No 3 - actiune civila, mergem cu inscrisuri (facturi de achizitie materiale, altele) si martori pt a demonstra unei intelegeri verbale, apoi martori pt a demonstra efectuarea prestatiei. Varianta 1 = pic de fraier (cu F mare), var. 2 poate ma paste "denuntarea calomnioasa", var 3 e cusut cu ata alba si subtire, greu de sustinut. Va rog mai dati-mi 4-5 variante
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 21:30, 11 August 2009
Super tare d-le. Acuma pt ca v-ati permis sa-l atacati in presa o sa va atace si el cu aceeasi arma, in jurnalul de v..........Oricum va felicit pt curajul de a dezvalui intreaga poveste si nu va dati batuti. Trebuie sa existe o cale legala pt recuperarea prejudiciului mai ales ca sant atatia participanti la eveniment care pot fi martori.
Cu siguranta ca problema se va rezolva doar in instanta.
Daca probele vor fi neindoielnice va castiga.
Insa exista ceva probleme legate de probe.
Am primit mult mai multe mesaje de cand am publicat articolul de pe "Catavencu", adica am dat numele celui in cauza. Poate lumea a crezut ca e un bluf electoral. Nu ma pasioneaza politica ( ma dezgusta), nu vreau atac la persoana, scriu pe forumul asta sa vad ce sanse am de a recupera ceva bani.Am contactat o casa de avocatura, care mi-a recomandat " imbogatire fara justa cauza" in sensul asta pot dovedi cu facturi de achizitii ( -1. alimente, cu teremen de garantie 3-7 zile -2. marfuri industriale pt ornamente, mocheta ring de dans, scobitori, servetele, etc) bonuri motorina pt 2 masini dintre care una frigorifica si martori 420 invitati, 20 ospatari platiti, 6 oameni personal auxiliar bucatarie samd.
Poate ati mai intalnit ceva asemanator in jurisprudenta, va rog anuntati-ma.
Pai daca ati avut un contract cu el ce imbogatire fara justa cauza sa fie?
Daca am inteles bine marfa livrata a avut o intelegere la baza.
Nu le-ati dat asa aiurea.
De ce ati dat marfa.In ce conditii?
Imbogatirea fara justa cauza e incidenta atunci cand nu exista o cauza, un temei...

Ori in cazul dvs exista un contract, a carei existenta nici macar nu e contestata (in catavencu scrie ca nu vor sa plateasca din cauza ca scaunele nu le-ati dus cu mercedes ci cu alta masina).
Parerea mea este sa incercati in primul rand pe baza raspunderii contractuale, incercand eventual in subsidiar imbogatirea fara justa cauza.
Singurul avantaj in cazul imbogatirii fara justa cauza consta in aceea ca se admite orice mijloc de proba!
Insa exista destule dezavantaje...(cat s-a micsorat patrimoniul dvs, cat s-a marit patrimoniul parlamentuarului; ori aici puteti avea surprize daca ne gandim la faptul ca erau servicii si bunuri care au fost consumate...)

Alte discuții în legătură

Speta nutzzu nutzzu in urma cu 6 luni am fost am fost reclamat pt luare de mita .In urma cu o luna am primit NUP,iar in rezolutia respectiva,procurorul constata ca fapta nu ... (vezi toată discuția)
Fals in acte?inducerea instantei de judecata in eroare? calomnie? suteanu maria suteanu maria buna seara!nu stiu daca m-am adresat unde trebuie dar va rog sa ma sfatuiti ce am de facut.Sunt in divort ,am depus o plangere la parchet pt furt de acte,iar ... (vezi toată discuția)
Rasp delictuala contract de asistenta jur CI Ioana Butan CI Ioana Butan S-a depus impotriva clientului o plangere pt savarsirea infractiunii de inselaciune. A fost incheiat un contr de asistenta juridica pentru reprezentarea ... (vezi toată discuția)