avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale plata impozit constructii
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

plata impozit constructii

Sant reprezentantul unei intreprinderi familiale cu sediul social in locuinta de domiciliu,iar punctul de lucru intr-un spatiu inchiriat.In sediul social nu desfasor nici o activitate economica,decat detin evidentele contabile.Intrebarea mea este,dupa noul cod fiscal impozitul se calculeaza ca locuinta de domiciliu sau ca unitate cu activitate economica! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Apostoaemihai , utilizator 16:16, 8 Ianuarie 2016
În cazul în care nu desfăsurați nicio activitate economică vi se va stabili impozitul pentru locuința de domiciliu.
legea 227/2015, art 459, alin 2
(2) În cazul în care la adresa clădirii este înregistrat un domiciliu fiscal la care nu se desfășoară nicio activitate economică, impozitul se calculează conform art. 457
www.avocatnet.ro/content/art...
Sant reprezentantul unei intreprinderi familiale si din Noiembrie 2015 indeplinesc conditiile de pensie pentru limita de varsta,drept pentru care am depus si dosarul in acest sens.
In aceasta situatie doresc sa ma informez daca C.A.S.S se retine si din pensie si din venitul realizat la I.F.sau se retine numai din pensie?Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladire (cu destinatie mixta) tasso tasso Buna ziua, am o firma fara activitate cu sediul social in aceaasi cladire unde am si locuinta. Dupa cum am inteles, pot sa platesc impozite pe casa ca si cum ... (vezi toată discuția)
Proiect de act normativ - impozitarea clădirilor cu destinaţie mixtă - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica [b]Impozitarea clădirilor cu destinaţie mixtă va fi clarificată prin noi modificări la normele Codului fiscal[/b] Normele pentru aplicarea noului Cod ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri Bogdan1973 Bogdan1973 Buna dimineata. Prin HG nr. 159/2016 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal la titlul ... (vezi toată discuția)