avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe cladire (cu destinatie mixta)
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe cladire (cu destinatie mixta)

Buna ziua, am o firma fara activitate cu sediul social in aceaasi cladire unde am si locuinta. Dupa cum am inteles, pot sa platesc impozite pe casa ca si cum ar fi pe persoana fizica, important e ca nu deduc cheltuilile, am inteles bine?
Cel mai recent răspuns: tasso , utilizator 13:56, 2 Martie 2017
Daca nu desfasurati activitate se calculeaza ca fiind rezidential (persoana fizica).

CF:

ART. 459 - Calculul impozitului pe clădirile cu destinație mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice

(2) În cazul în care la adresa clădirii este înregistrat un domiciliu fiscal la care nu se desfășoară nicio activitate economică, impozitul se calculează conform art. 457.

ART. 457 - Calculul impozitului pe clădirile rezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice
Multumesc frumos de raspuns, atunci am ceva de aratat la caseria primariei? imi cer scuze, dar contabila mea nu prea ma lamureste :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe locuinte 2016-sediu fara activitate adela05 adela05 Daca intr-un apartament care este loocuit de personae fizice, exista declarant si un sediu de firma, dar FARA ACTIVITATE LA SEDIU, se considera a fi o ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe cladire cu destinatie mixta Elena 47 Elena 47 Art. 459. din noul cod fiscal prevede - (1) În cazul clădirilor cu destinație mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul se calculează ... (vezi toată discuția)
Printre actele de depus la anaf în vederea constituirii unei pfi- expert contabil se află și contractul de comodat. trebuie acesta semnat de notar sau avocat? Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna ziua! Printre actele depuse la ANAF in vederea constituirii unei PFI- expert contabil se afla si contractul de comodat. Acesta trebuie semnat de notar sau ... (vezi toată discuția)