avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Buna ziua

Bunicul meu a murit si in urma lui au ramas bunica si 2 copii disperati dupa avere....Unul dintre copii i-a furat bunicii titlurile de propietate ca sa nu isi poata da o parte din pamant cu acteX-(....a ramas doar cu niste copii a titlurilor de propietate).:frantic:
Poate cu titlurile de propietate acel fiu sa vanda o parte din teren chiar daca nu are succesiunea facuta?#-oPoate sa isi insuseasca mai mult pamant decat celalat folosind titlurile de propietate care sunt pe numele bunicii si pe numele bunicului decedat?
Poate bunica sa isi faca alte titluri de propietate sau alte acte doveditoare dupa copiile acelea de pe titluri?

Multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: dsmihalea , utilizator 18:40, 12 Noiembrie 2015
Atata vreme cat succesiunea nu este facuta, partajul succesoral implinit si dreptul de proprietate pe numele lui, titlurile de proprietate nu pot fi utilizate spre a instraina (legal) nici o suprafata de teren inscrisa in ele de catre fiul risipitor. Daca pe titlu figureaza ambii bunici, pentru a putea solicita duplicate ale titlurilor de proprietate sustrase, bunica trebuie sa obtina macar calitatea de mostenitor de pe urma bunicului; apoi se da o declaratie la Monitorul Oficial ca titlurile sunt pierdute/furate, etc, si se solicita eliberarea de duplicate la Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor din cadrul Prefecturii judetului respectiv.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2015
Kyandra, moderator
Multumesc frumos...:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune im82 im82 Bună ziua, Mama a decedat anul trecut. Încă nu am dezbătut succesiunea. În numele părinților dânsei și probabil pe numele tuturor copiilor acestora ... (vezi toată discuția)
10 hectare disparute din acte AliaXa AliaXa Incerc sa imi ajut mama si unchii in legatura cu mostenirea de la bunica mea, decedata. Este vorba de 9,7 ha de teren arabil intr-o comuna. De la prefectura, ... (vezi toată discuția)
Acte de propietate lipsa mioararadu mioararadu buna ziua nu stiu daca titlul e bun dar nu stiu ce titlu sa pun ,spre surprinderea mea am aflat ca parintii mei ambii decedati de 23 de ani mama si tata de 17 ... (vezi toată discuția)