Incerc sa imi ajut mama si unchii in legatura cu mostenirea de la bunica mea, decedata. Este vorba de 9,7 ha de teren arabil intr-o comuna.
De la prefectura, am primit o copie xerox a titlului de proprietate, emis in 1995. La intrebarea cui si cand i s-a inmanat acest titlu, mi s-a raspuns sa ma adresez primariei din comuna.
Primaria mi-a scris ca pe numele bunicii mele nu figureaza niciun bun si mi-a eliberat un certificat fiscal cu acest continut. La celelalte intrebari, niciun raspuns. M-am dus personal acolo, primarul si secretarul de primarie au fugit, la propriu. Am ramas cu intrebarile in aer. Am mai aflat ca, totusi, unul dintre mostenitori figureaza ca responsabil de plata impozitului, ajuns acum la aproape 10.000 de lei. Dar nu se precizeaza ce documente stau la baza acestei imputari.
Va rog sa ma lamuriti ce fel de situatie este aceasta, cui sa ma adresez cat mai urgent, deoarece trebuie sa finalizam procesul de succesiune, iar daca e vorba de o escrocherie, nu vreau ca vinovatii sa ramana nepedepsiti. Va multumesc.
Deoarece TITLUL DE PROPRIETATE se emite de către Comisia locală a cărei președinte este PRIMARUL , este imposibil ca primăria să nu dețină evidenâa acestui titlu. Prin urmare, pe baza duplicatului autentic, solicitați înscrierea în registrul agricol și apoi mai vedeți ce răspuns vă vor da de la primărie. Totul se va face în scris , pentru a avea dovada a ceeace ați solicitat.
V-am urmat sfatul. A fost bun, dar n-am ajuns prea departe.
Am obtinut duplicat dupa titlul de proprietate, am cerut inscrierea in rol agricol, am primit acelasi raspuns: pe numele bunicii au existat cele 9,7 ha, dar dupa deces, in locul ei e mentionat un copil al ei.
In rolul agricol, asa cum am primit hartiile de la primarie, sunt randuri sterse si acoperite cu alt scris. Sunt si precizari de genul „mostenire de la X”. X fiind bunica, mentionata cu 2 nume (prenumele e acelasi si e deosebit), unul dintre ele ne este total necunoscut si difera mult ca grafie. Deci nu e o eroare de scriere/citire. In ultimii ani, pamantul a fost arendat. Altceva n-am aflat din acest rol agricol.
Dezbaterea mostenirii s-a incheiat acum o luna.
Nu stiu care este urmatorul pas. Ce sa facem? E cazul de avocat?
Poate aveti rabdare sa ma indrumati. Multumesc!