avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Aplicare decizie Curtea de Conturi
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Aplicare decizie Curtea de Conturi

Buna ziua, acum un an Curtea de Conturi a făcut verificări la un minister și a verificat și cateva institutii subordonate (ordonatori tertiari). La una din ele au fost găsite câteva nereguli si s-a dat o decizie care suna asa:

"În vederea înlaturarii abaterii constatate la punctul 2 din decizie ordonatorul principal de credite al ministerului va dispune masurile legale necesare pentru:

a) stabilirea de catre ordonatorul tertiar de credite a intinderii prejudiciului
b) recuperarea prejudiciului stabiit de la persoanele care se fac raspunzatoare
c) virarea la bugetul statului a sumelor recuperate

Prin umare actinunea in instanta trebuie facuta de ordonatorul principal de credite daca decizia spune ca acesta trebuie sa ia masurile legale?

Alte discuții în legătură

Mod de inregistrare in evidente contabile intindere prejudiciu stabilit de control daniela.manuse daniela.manuse Urmare a unui raport de control incheiat in anul 2016 privind verificarea activitatii societatii pe perioada 2014-2015, a fost emisa in anul 2017 o decizie a ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala coto coto In baza constatarilor stabilite prin proces verbal de Curtea de Conturi, intr-o institutie publica,atunci cind ,nu rezulta ,in opinia noastra,un prejudiciu ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti de astfel de decizii ale primarului? pirina pirina O decizie prin care primarul (ordonator principal) obliga scoala (ordonator secundar) ca in termen de 48 de ore sa dea raspuns cu privire la retinerea ... (vezi toată discuția)