avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ce parere aveti de astfel de decizii ale primarului?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ce parere aveti de astfel de decizii ale primarului?

O decizie prin care primarul (ordonator principal) obliga scoala (ordonator secundar) ca in termen de 48 de ore sa dea raspuns cu privire la retinerea salariala reprezentand indemnizatie de conducere pentru administratorul financiar (contabilul sef) al scolii ca urmare a deciziei curtii de conturi. Un astfel de act administrativ ce putere are, cum se poate interpreta si cum se poate contracara? Este legal? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: pirina , utilizator 15:46, 29 Martie 2011
Buna ziua !
Ce prevederi legale sunt trecute in preambulul dispozitiei primarului ? In caz ca sunteti nemultumit/a atacati actul administrativ , in termen , la instanta de contencios administrativ ...
Este o adresa cu caracter de decizie, se adreseaza directorului scolii unde spune ca retinerile se vor face in baza deciziei Curtii de Conturi, citez : "deoarece raspundem de punerea in aplicare a masurilor dispuse cu ocazia controlului Curtii de Conturi iar prin raspunsul dumneavoastra scris conform adresei... nu ati intreprins masuri de recuperare, va comunicam ca retinerile se vor face conform graficului: -pentru X (pentru mine):
-luna martie 2011: 617 lei
-luna aprilie 2011: 617 lei
..........................................
-luna iulie 2012:324 lei
Verificarea retinerilor se va face de Ordonatorul principal de credite, deoarece cheltuielile cu salariile se fac din bugetul local, chiar daca ele sunt din fonduri pentru cheltuieli descentralizate, respectiv invatamant. Pentru verificarea retinerilor, dorim prezentarea la sediul primariei a statelor de plata,......incepand cu luna martie 2011. Nerecuperarea prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii si a neurmaririi de conducerea scolii a masurilor transmise de curtea de conturi constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani".

Ceea ce ma intereseaza este daca eu pot actiona in instanta primarul in baza acestui act administrativ deoarece in adresa mie mi se stabileste grafic pentru retineri? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ilegalitate privind sporuri suplimentare ? vely37 vely37 Sindicatul angajatilor unei primarii a stabilit o prima speciala lunara de 1.000 lei pentru fiecare din cei 24 de angajati..Ordonatorul de credite a aprobat ... (vezi toată discuția)
Retineri salariale nelegale in timpul sarcinii pirina pirina am primit o decizie prin care mi se impune sa returnez lunar suma de 620 lei. Fiind netemeinica si nelegala aceasta decizie am actionat in instanta dar am ... (vezi toată discuția)
Recuperare "prejudiciu" la brut sau la net? pirina pirina Pentru recuperarea unui asa zis \"prejudiciu\" de 8050 lei but si 2146 lei contributii angajator cum este corect sa sa procedeze: se retine la brut suma de ... (vezi toată discuția)