avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical si indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical si indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Sunt insarcinata. Am o intreprindere individuala si realizez venituri ocazional. Dupa prima luna de sarcina mi-a incetat de drept CIM (norma partiala 4 ore/zi). Voi putea beneficia de concediu medical, respectiv de concediu crestere copil si indemnizatie de crestere copil avand numai activitatea pe II si venituri ocazionale?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:13, 13 Noiembrie 2015
1. In calitate de persoana care aveti o I.I. veti putea beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) daca ati platit cota de contributie de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.
- Daca nu ati platit pana acum luati legatura cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) pentru a incheia un contract de asigurare.

2. Deoarece aveti venituri din I.I. veti putea benficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu maternitate pt pfa alessandra87 alessandra87 Buna ziua As vrea sa stiu cine plateste concediul pre si postnatal in cazul persoanelor fizice autorizate si de asemenea cine il plateste pe cel de crestere a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie NicoletaLeta NicoletaLeta Buna ziua. Indraznesc sa va cer o lamurire cu privire la urmatoare problema. Sunt insarcintata in 8 saptamani, iar data problabila nasterii este aprilie. In ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate PC_k05 PC_k05 Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in luna decembrie 2014. Inregistrez venituri din activitati independente (Intreprindere Individuala), din aprilie 2013 si ... (vezi toată discuția)