avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inchidere PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inchidere PFA

Buna ziua,

Am avut PFA in anul 2013. Am fost constransa sa mi-l deschid cand m-am angajat la o companie care nu facea contracte de munca,ci ne angaja doar daca ne faceam PFA. Ei si-au luat angajamentul sa imi plateasca taxele necesare in fiecare luna,pana la inchiderea lui. Am inchis PFA-ul in decembrie 2013. Anul trecut am primit o scrisoare de la ANAF care preciza ca nu am nicio datorie si ca sunt in regula. Astazi am primit o alta scrisoare care mentioneaza ca apar la ei in sistem cu PFA tot anul trecut si anul acesta; ca nu mi-am declarat veniturile("independente si suplimentare"), ca nu am platit nicio taxa, ca ma supun la achitarea tuturor datoriilor si penalitatilor. Trebuie sa ma prezint la sediul ANAF in max 15 zile sa achit. MI-a fost dat un nr de telefon sa sun pt detalii, am sunat astazi la ora 13:30 si doamna respectiva care a raspuns a inceput sa se rasteasca ca nu mai au program. Voi suna luni inapoi. Intrebarea mea este cum pot demonstra ei ca eu am avut venituri suplimentare si independente tot acest timp cand, de fapt, nu am avut? Cum imi pot demonstra ei ca eu am obtinut venituri independente? Din cate imi amintesc am primit o adeverinta care demonstra ca am inchis PFA-ul, insa nu o mai am deoarece mi-a fost furat portofelul in acea perioada..Oare nu apar la ei in sistem cum ca am inchis PFA-ul? Scriu aici pentru ca nu stiu exact cum sa procedez in aceasta situatie, mai ales ca stiu cat de greu este sa comunic cu angajatii ANAF...
Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Cai de a contesta penalizarile si dobanda la contributia sociala tuxum tuxum Buna ziua, Am deschis un PFA acum 3 ani, pe norma de venit. Dupa un an (acum doi ani) am trecut pe sistem real. Din prostia mea (pentru ca nu m-am ... (vezi toată discuția)
Am inchis și radiat un pfa in 2013. Xperia Xperia Buna ziua, Am inchis și radiat un PFA in 2013. Am avut totul plătit la zi ..taxe,impozite ...tot. De la Anaf am primit tot timpul că am de plătit cand ... (vezi toată discuția)
Anaf contributie restanta din 2013? Daniela6799 Daniela6799 Buna ziua. Am primit azi in posta o \"DECIZIE DE IMPUNERE ANUALA\" ? 630 In aceasta decizie scrie anul 2013, si ca as avea de plata suma de 4180 LEI Nu stiu ... (vezi toată discuția)