avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate gradul 2
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate gradul 2

Buna ziua ! Sunt de 18 ani in pensie de invaliditate gradul 2 , am cerut stagiul de cotizare , si acesta mi-a foct calculat numai pina in anul 2005 , auzind că de atunci , pensia de invaliditate nu se mai considera vechime . E adevarat ?
Cel mai recent răspuns: GramHans , utilizator 05:04, 15 Noiembrie 2015
Este stagiu asimilat si va intra in calculul pensiei de limita de varsta.
Precizati:
Sexul,luna si anul nasterii,luna si anul deschiderii dreptului la pensie de invaliditate, si total stagiu de cotizare la momentul deschiderii drepturilor.
Sunt bărbat , nascut in 27 Noiembrie 1960 , am intrat in pensie de boală in Iulie 1997 , si mi s-a calculat stagiul de cotizare doar pină in 2005 , cu toate că eu sunt pensionar de boala NEintrerupt din anul 1997 , deci 18 ani . Avind in vedere ca am lucrat efectiv 16 ani pina la intrarea in pensie , nu ar fi trebuit ca acum sa am 34 de ani de cotizare ? adica 16 lucrati plus 18 de pensie . Dar mi-au calculat doar pina in anul 2005 , adică 16 lucrati plus 8 de pensie . Va multumesc ,
Perioada in care beneficiati de pensie de invaliditate este stagiu asimilat si va intra in calcul pensiei de limita de varsta.
Limita de varsta la 65 de ani.
Daca veti ramane in pensie de invaliditate pana la acel moment veti avea un stagiu total de aproximativ 44 de ani si 4 luni.
Va multumesc , Dl . Avocat Carp Mircea .
Nu sunt avocat.
Sunt un pensionar cu pregatire medie.

Alte discuții în legătură

La data de 01-11-97,am întrat în pensie gradul 3 de invaliditate, ... Cristea Daniel Cristea Daniel La data de 01-11-97,am întrat în pensie gradul 3 de invaliditate, pina în anul 2020,cind am ieșit la pensie limita de virsta, ași dori sa știu dacă am ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei de invaliditate soimumircea soimumircea Am un stagiu de cotizare efectv de 33 ani si 4 luni.Am facut facultatea la zi 5ani,si stagiul militar cu termen redus de 9 luni (inainte de inceperea ... (vezi toată discuția)
Pensie civila refuzata - zero puncte Cristianc1 Cristianc1 Buna ziua. Tatal meu este pensionar militar. A lucrat si in civilie inainte si dupa perioada militara, 14 ani si 6 luni in total in civilie. Implinind recent ... (vezi toată discuția)