avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintegrare în funcţia ocupată anterior
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintegrare în funcţia ocupată anterior

Buna ziua!
In urma restructurarii abuzive a postului pe care il ocupam am fost concediata. Am atacat in instanta aceasta decizie, am cerut reintegrarea si am castigat, dar cei de la firma la care am lucrat au dreptul sa atace aceasta hotarare in termen de 15 zile. Avocatul acestei firme m-a contactat si mi-a spus ca nu se doreste ca eu sa mai lucrez acolo, iar propunerea lor este sa ma reintegreze conform deciziei instantei, sa imi plateaqsca toate drepturile care mi se cuvin pana la momentul reintegrarii, dar sa imi dau demisia a doua zi cu acordul partilor. Am intrebat daca as fi de acord cu aceasta propunere, daca firma va mai ataca decizia instantei si mi s-a spus ca nu s-au decis inca. Intrebarea mea este: Care sunt riscurile daca accept aceasta propunere? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CrinaT , utilizator 09:49, 16 Noiembrie 2015
Ar putea sa va caute "nod in papura" pentru a va putea concedia disciplinar.
Depinde si de dvoastra daca doriti sa mai continuati colaborarea cu firma respectiva. Atentie, daca va dati demisia nu veti beneficia de somaj.
"Acceptati' propunerea dar nu va dati demisia, dupa reintegrare le spuneti sa gaseasca solutia pentru desfacerea c.i.m. si trimiterea in somaj.
Demisia cu acordul partilor nu exista. Fie se solicita incetarea c.i.m. prin demisie ,fie cu acordul partilor.

Societatea poate contesta hotararea instantei, situatie in care instanta de apel poate respinge sau poate admite apelul . Alrfel spus,ori castigati din nou dvs , ori angajatorul.

Intrebarea mea era: daca accept incetarea c.i.m. cu acordul partilor, si dupa asta angajatorul se decide sa faca apel, poate sa il ajute sa castige apelul? Daca renunt, dupa reintegrare, la pozitia pentru care am contestat decizia de concediere, suna ca si cand nu-mi mai doresc aceasta pozitie; asta e ca si cand le-as castiga lor procesul, pentru ca firma ataca hotararea prin care eu sunt repusa in aceasta pozitie. Multumesc!
Daca acceptati incetarea c.i.m. cu acordul partilor, atunci de ce ati mai contestat decizia de concediere?
Pai asta va spuneam, ce mi se propune, nu ce am acceptat.

Alte discuții în legătură

Exceptii ContSters352260 ContSters352260 buna. am cerut in insnata plata concediilor de odihna neefectuate la incetarea cim dar am cerut si reintegrarea cu anularea deciziei de incetare. desi ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu pana la reintegrare FLORIN VASILIU FLORIN VASILIU Buna ziua, Am intalnit urmatorul caz : un angajat a castigat in instanta de fond anularea deciziei de concediere, reintegrarea pe functia detinuta anterior ... (vezi toată discuția)
Am castigat in instanta anularea deciziei de concediere antondavid52@gmail.com antondavid52@gmail.com am fost concediat in mod ilegal . Am deschis actiune in instanta impotriva deciziei de concediere si instanta a pronuntat decizia de reintegrare a mea in locul ... (vezi toată discuția)