avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxa mediu paleti lemn
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxa mediu paleti lemn

Buna ziua,
Societatea X importa produse transportate pe paleti de lemn, produse pe care le utilizeaza in procesul de productie pentru fabricarea altor bunuri ce ulterior sunt exportate, fiind puse pe paletii de lemn importati.
Tinand cont de prevederile legale referitoare la ambalajele reutilizabile mai exista obligatia de a declara si plati taxa de mediu.
In ce am citit eu atat in HG 621/2005(in vigoare pana la 02.11.2015) cat si in L nr. 249/2015(valabila de la 02.11.2015) nu ar fi considerate ambalaje pentru care ar exista obligatia raportarii. Ce parere aveti?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: marichuy , utilizator 21:54, 18 Noiembrie 2015
La ambalaje de lemn nu se retine taxa de 3% taxa mediu, chiar daca sunt ambalaje, acolo unde l-ati predat la centrul de colectare nu trebuie retinut 3% si dvs in contabiliate, taxa de mediu se va retine la ambalaje metalice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apm afm - deseuri rezultate din ambalarea materiilor prime GmLed GmLed Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea problema analizand legea 249 / 2015 si oug 196 / 2005 Reprezint o fabrica (SRL) producatoare de becuri pe tehnologie ... (vezi toată discuția)
Obligatii la fondul de mediu privind deseurile din ambalaje Legacyhell Legacyhell Buna ziua, Societatea comerciala X are ca obiect de activitate productia de ambalaje de carton. Aceasta produce in regim de Lohn (primeste materia prima si ... (vezi toată discuția)
Gestiune paleti lemn reutilizati ALKOR ALKOR intrebare: paletii achizitionati ca paleti reutilizati, la punerea pe piata interna cu produse ambalate se declara ? (vezi toată discuția)