avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... analiza de risc, Instructiuni 9 din 2013
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

analiza de risc, Instructiuni 9 din 2013

Interpretare articolul 13 din instructiuni
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:06, 15 Noiembrie 2015
MAI a emis Instructiuni nr. 9 din 1 februarie 2013 privind efectuarea analizelor de risc la securitatea fizica a unitatilor ce fac obiectul Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor. (publicate in MO nr.164/ 27.03.2013.
Art.13 la care va referiti este foarte clar - analiza de risc nu se poate face de catre firma cu care este incheiat contract de prestari servicii de paza.
-art.13 Prestatorii nu pot efectua analize de risc la securitatea fizică pentru unităţile cu care ei sau angajatorii lor au în derulare contracte pentru asigurarea serviciilor de pază a obiectivelor, bunurilor şi valorilor, serviciilor de proiectare, instalare,modificare sau întreţinere a componentelor ori sistemelor de alarmare împotriva efracţiei.
Se aplica prevederile din
-art.8 (1) Analizele de risc se efectuează de experţi înscrişi în RNERSF.
(2) Expertul în evaluare trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român sau deţine cetăţenia unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene ori ale Spaţiului Economic European;
b) deţine competenţe profesionale atestate pentru ocupaţia de evaluator de risc la securitatea fizică;
c) nu are antecedente penale pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie.
(3) Pentru înscrierea în RNERSF solicitantul trebuie să depună la I.G.P.R. - Direcţia de ordine publică o cerere însoţită de dosarul cu documentele care fac dovada îndeplinirii condiţiilor prevăzute la alin. (2).
(4) În urma analizei dosarului, solicitantul care îndeplineşte condiţiile prevăzute la alin. (3) este înscris în RNERSF în calitate de expert în evaluarea riscului la securitatea fizică.

Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2015
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instructiuni mai 9/2013 - metodologie efectuare analize de risc robertmihairadu robertmihairadu Buna ziua, Cine ma poate ajuta, va rog. Instr. MAI nr. 9/2013, conf Legii 333/2003, prevad intocmirea \\"metodologiei de efectuare a analizelor de risc\\" in ... (vezi toată discuția)
Prestatori servicii de securitate sorinapaduraru sorinapaduraru Prestatorii, asa cum sunt ei identificati la articolul 13 conform Instructiunii nr. 9 din 01.02.2013 privind efectuarea analizelor de risc la securitatea ... (vezi toată discuția)
Am un magazin mixt in zona rurală pe if. am nevoie de camere ... Alex Lucian Alex Lucian Am un magazin mixt in zona rurală pe IF. Am nevoie de camere de supraveghere? (vezi toată discuția)