avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingere cerere prin Ordonanta.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingere cerere prin Ordonanta.

In urma cu 4 ani, unchiul colegei mele a fost gasit mort, avand capul spart, intr-o balta de sange. S-a efectuat ancheta cam superficiala. În ancheta procurorul de caz a menționat ca cauza decesului a survenit in urma unei caderi sau alunecare pe treptele casei, si de acolo a fost cauza decesului. Soluția a ramas definitiva.

La ora actuala, colega mea a aflat ca unchiul ei a avut o cearta cu un vecin, si a suspectat ca unchiul ei nu ar fi cazut lovindu-se cu capul de scari, a banuit ca vecinul i-a provocat decesul unchiului ei.

A facut cerere de deshumare la prim-procuroarea P.T,, invocând faptul ca a aflat ca inainte de decesul unchiului ei, acesta a avut o altercatie cu vecinul, si banuieste ca moartea nu a fost una naturala prin cadere/impiedicare de treptele scarii. A solicitat deshumarea pentru a vedea daca exista si alte probe noi, oase fracturate.
Prim-procuroarea P.T. i-a respins cererea de deshumare printr-o Ordonanța.

În aceasta situatie, in Ordonanta nu este precizat un termen de zile de a ataca aceasta ordonanta, si nici nu este precizat unde poate sa adace aceasta ordonanta, iar colega mea vrea sa stie daca exista o cale de atac impotriva acestei ordonante, iar daca exista, unde poate depune plangerea impotriva ordonantei si in cate zile?
Cel mai recent răspuns: danaa1 , utilizator 07:38, 16 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
YSL a scris:

Tribunal - Secția penală în termen de 20 zile de la comunicare.

La instanta Tribunalului? In baza carui articol din C.p.p.?
Depuneti plangere impotriva ordonantei la procurorul ierarhic superior.
patrascu razvan a scris:

Depuneti plangere impotriva ordonantei la procurorul ierarhic superior.

Daca in Ordonanta de respingere a fost respinsa si semnata de PRIM-PROCUROAREA P.T., atunci procurorul superior al prim-procuroarei P.T. care mai este?

Din cate stiu, parchetul superior al P.T. este P.C.A.
Si atunci plangerea se depune la un procuror de caz al P.C.A. sau direct la procuror general al P.C.A.?

Insa mirarea este ca de ce aceasta prim-procuroare a P.T. nu informeaza in ordonanta unde se poate face plangere in caz de nemultumire!
Plangerea o adresati procurorului general.

Alte discuții în legătură

Motiv de recuzare procuror si politist in ancheta penala celdecolo celdecolo Sunt reclamant intr-o ancheta penala privind furtul unor bunuri din locuinta.Deoarece ancheta nu s-a desfasurat corect-adica ,in principal,nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Articol cod procedura penala Just-drept Just-drept De la 1 februarie stiu ca s-a modificat NCPP,si doresc sa stiu daca mai e valabile aceleasi articole din vechiul cod de procedura penala. In fapt inainte era ... (vezi toată discuția)
Renuntare la u.p. Tarzan2012 Tarzan2012 Procurorul de caz, in temeiul art. 318 alin. 12 NCP a sesizat judecatorul de camera preliminara pentru confirmarea solutiei de renuntare la urmărirea ... (vezi toată discuția)