avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... motiv de recuzare procuror si politist in ancheta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

motiv de recuzare procuror si politist in ancheta penala

Sunt reclamant intr-o ancheta penala privind furtul unor bunuri din locuinta.Deoarece ancheta nu s-a desfasurat corect-adica ,in principal,nu s-a facut perchezitie la invinuiti desi acestia au recunoscut fapta iar prejudiciul a fost foarte mare iar ancheta treneaza de 2 ani,am facut reclamatie la CSM care mi-a dat dreptate mentionand dupa verificari ca vinovat ar fi politistul care n-a cerut aprobare pentru perchezitie (desi acesta a cerut,dar procuroarea nu a aprobat) si tot politistul ar fi vinovat ca nu a cerut retinerea invinuitilor(iarasi eu stiu ca acerut dar fara succes la procuroare).
Dupa controlul efectuat de CSM,parchetul respectiv este monitorizat si obligat sa raporteze lunar stadiul lucrarilor care era lasate prin 2009 (in octombrie 2012) si acum,se pare,in urma controlului,s-a ajuns la inceputul lui 2012.
Am facut plangere penala impotriva procuroarei de caz si a politistului care ancheteaza.cazul a fost repartizat de prim procurorul parchetului de pe langa Curtea de apel unei procuroare care ,dupa ce mi-a trimis raspunsul negativ,a doua zi s-a pensionat.Prim procurorul a fost si el schimbat prin concurs.Am contestat raspunsul procuroarei care analizase faptele deoarece raspunsul NU AVEA NICI O LEGATURA cu realitatea faptelor(erau generalitati fara nici o referire concreta).
Intre timp,politistul reclamat a dat un si un NUP pentru o parte din obiectele furate desi am adus martori .
Intrebare:
In momentul in care am facut plangerea penala in dosar mai puteau ramane cei doi-procurorarea si politistul?Ultimul putea chiar continua ancheta si sa dea si un NUP? Plangerea mea penala este in desfasurare.Mai raman in dosar cei doi/Ce spune legea?
Va rog frumos ajutati-ma cu un raspuns corect si clar.
Va multumesc
Plangerea penala nu are nici un efect asupra continuarii cercetarii atata timp cat nu s-a pronuntat nici o sentinta impotriva organelor de cercetare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inculpat...prin banuiala...? gigelas gigelas 1. O procuroare,face plangere penala,cu autor necunoscut,pentru ultraj,afirmand ca a primit o scrisoare de amenintare cu moartea. 2. Procuroarea,face ... (vezi toată discuția)
Lamuriri legate de procese - violarea secretului corespondentei ietam ietam 1. Ptr. violare corespondenta am facut urmatorii pasi: -plangere la Politie ; -declaratii ale mele si ale sotului ; -Politia trimite la Parchet inceperea ... (vezi toată discuția)
Articolul 260 c.p. oana loredana oana loredana Am fost citata ca martor intr-un dosar penal ( la Parchet - DGA ) si m-am prezentat insotita de un avocat deoarece nu cunosteam obiectul cauzei pentru care am ... (vezi toată discuția)