avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire

Sotul decedeaza , in urma sa ramanand mostenitori 2 copii si sotia. Sotia copilului are parte la mostenire in caz de divort, dar in urma decesului sotului sau?Nu au copii impreuna, doar sotia are dintr-o relatie anterioara.Multumesc
Postarea d-voastra mi-a amintit de o povestire a carei morala era ca intrebarea este prima parte din raspuns.
Daca v-as raspunde in felul in care ati pus intrebarea raspunsul ar fi cam asa: in caz de divort in urma decesului sotului sotia copilului s-ar putea sa poata sa nu aiba nici un drept. :tooth:
Dar, pentru ca n-am chef de glume va raspund ca din ceea ce ati scris habar n-am ce sa va raspund.
1. E vorba despre sotia unuia dintre cei doi copii?
2. Copiii din urma sunt tot aceeasi cu cei dintai, cei despre care scrieti ca-s mostenitori?
etc.
Puneti intrebarea cum trebuie, clar, si veti primi raspunsuri.
liviana2001 a scris:

Sotia copilului are parte la mostenire in caz de divort, dar in urma decesului sotului sau?

In caz de divort NU! ... deoarece se partajeaza bunurile comune, iar mostenirea este bun propriu.
In caz de deces DA. ... deoarece mosteneste bunurile aflate in patrimoniul defunctului la momentul decesului acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare mostenire familia a decedează b și c sunt copii ... bogdanok bogdanok Clarificare mostenire Familia A decedează B și C sunt copii Fiecare (B,C) are câte 2 copii B și C decedează Se deschide dosar moștenire, se fac ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ella2010 ella2010 suntem doi frati mostenitori dupa parinti . fratele meu are doi copii dint-o alta casatori eu nici unul. . a dori sa stiu daca actuala lui sotie mosteneste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.sunt casatorita legitim de 20 ani.din prima casnicie ... primavara21 primavara21 Buna ziua.Sunt casatorita legitim de 20 ani.Din prima casnicie am un copil,iar sotul meu are doi.Locuim pe un teren proprietatea sotului,achizitionat inca din ... (vezi toată discuția)