Bună. Vineri, 13.11.2015, în jurul orei 12 am avut parte de o tamponare. Un tânăr datorită neatenției a reușit să mă lovească din spate. Drept urmare mi s-a crăpat bara, deci va trebui înlocuită cu o altă bară nouă și vopsită. Am mai trecut prin mai multe accidente și uneori am reparat in serviceurile recomandate de către firma de asigurări, ba alte ori am optat pentru varianta de a-mi repara mașina în regie proprie. Am avut un accident destul de mare cu un tramvai în care vatmanul a fost cel vinovat, compania de transport fiind asigurată la firma ASTRA la acea dată. Atunci pentru a-mi repara mașina am ales varianta regie proprie datorită faptului că auzisem că mulți or rămas cu mașinile blocate in serviceuri (gen reprezentanța Opel-Chevroelt din Arad) datorită faptului că firma de asigurări nu plătea la timp, ba chiar nu plătea integral suma necesară reparației. Asta pot spune că a fost doar o paranteză la ceea ce vreau să spun și să întreb. Firma de asigurări ASTRA mi-a introdus banii în contul meu în decurs de o săptămână sau două, însă pentru asta a fost nevoie să completez o cerere tipărită la ei prin care mă împuterniceam pe mine însumi să primesc banii în cont dat fiind faptul că mașina este înmatriculata pe PFA (persoană fizică autorizată), titularul PFA-ului fiind eu, purtându-mi numele. După aceea am mai avut o tamponare cu cineva, iar am solicitat să îmi repar în regie proprie, de această dată a fost vorba de firma OMNIASIG, a trebuit să sun la un număr pentru o programare, însă programarea a fost făcută exact în ziua și ora la care am fost acolo fără să fiu nevoit să mă întorc într-o altă zi, a fost cea mai promptă firmă de asigurări cu care am avut vreodată de a face, imediat s-a făcut constatarea și în decurs de o oră deja am fost anunțat cu suma de bani care mi se oferă pentru a-mi repara mașina și aceasta a fost virată în doar câteva zile fără a mai fi nevoit să completez formulare suplimentare pentru a mă împuternici singur pe mine însumi pentru a ridica banii :justcuz:. De această dată am avut parte de o tamponare cu un asigurat al grupului City Insurance. Aici a fost nevoie de o programare care a stabilit ca și dată abia pe săptămâna viitoare, pe joi, după aproape o săptămânp de la data tamponării #-o X-( cireașă pe tort îmi zice agentul de asigurări că pentru a repara mașina în regie proprie am nevoie de o împuternicire notarială prin care să mă împuternicesc singur că am voie să ridic banii #-o Această împuternicire notarială costă 50 de lei, bani aruncați în vânt degeaba, bani pe care firma de asigurări nu ți-i plătește. Mi se pare firesc să ai nevoie de o asemenea împuternicire în cazurile în care mașina este înmatriculată pe un SRL sau pe numele unei alte persoane, însă în cazul unei persoane fizice autorizate mi se pare o aberație. Are cineva idee dacă se poate rezolva această probleme fără acest act notarial și fără să mai deschid încă un cont pe PFA? X-(
Despagubirea trebuie achitata proprietarului autovehiculului. Asadar daca masina dvs. este inmatriculata pe PFA, trebuie contul cu beneficiar PFA. PFA este inregistrata la ONRC, deci este inregistrat ca profesionist.
Imputernicire PFA pentru PF este ceruta de regula pentru semnarea dosarului de dauna, daca ar deschide dosarul o alta persoana (ceeace nu este cazul).
Tamponare usoara
mihaipescar
Buna ziua!
Ieri am avut un accident rutier, fara victime. Este vorba de o tamponare usoara, cand soferul de pe prima banda, nu s-a asigurat si a intrat in ... (vezi toată discuția)
Asigurare astra
daniel.nita
Am o problema cu Astra Asigurari. Am deschis anul trecut un dosar casco pentru un Seat Ibiza in martie 2009, urmand sa repar masina, insa neavand un alt ... (vezi toată discuția)