Buna seara!
Totul a plecat de la faptul ca eu am curatat niste copaci aflati pe hotar, dar i-am curatat doar pe partea mea, cu ajutorul unei firme specializate, vecinul a fost insa notificat in prealabil de cei de la primarie sa ii taie complet. El a mers la politie si pe 2.09.2015 s-a depus impotriva mea o plangere penala in care ma acuza ca i-as fi furat niste cereale si doua piese componente de tractor, plangere total falsa dar facuta pentru a se razbuna pentru ca am curatat acei copaci si implicit a ma denigra pe mine. Omul nu are nici o proba, chiar si el a recunoscut in plangere ca la el in curte nu se poate patrunde, el detinand sase caini ciobanesti care erau liberi la momentul "furtului", eu am venit cu o avocata sa vada mai bine despre ce e vorba si aceasta a vrut sa-l audieze pe dansul dar el nu a vrut sa stea. Eu am venit si cu martor, angajatul firmei care mi-a curatat copacii, acesta a confirmat toate spusele mele. Un procuror a preluat dosarul si mi s-a comunicat verbal prin politistul de caz, ca daca nu mai apar probe se va dispune clasarea pentru ca fapta nu exista. Asadar, cat timp trebuie sa treaca pentru ca dosarul sa fie clasat? Pot face ceva pentru a grabi termenul? Pentru ca vreau sa-mi recuperez banii cheltuiti la avocat si as vrea sa depun si o plangere pentru denunt calomnios si nu pentru a-i cere daune, ci doar ca sa-l invat ca orice plangere falsa are si repercursiuni, mentionez ca sunt singurul vecin cu care nu a ajuns in instanta
Raspunsul va veni in luni, insa , daca doriti sa depuneti plangere pentru denunt calomnios si sa solicittai cheltuieli de judecata , s-ar putea sa mai dureze cativa ani procesul dvs.
Deci poate sa dureze cateva luni? Pot face ceva sa grabesc acest termen? Din cate stiu eu, orice fapta penala se denunta in termen de 90 de zile de la realizarea ei, in cazul meu nu imi va expira termenul?
Nu exista termen impus pentru cercetare cauza penala
Termenul este conditionat de complexitatea spetei,de bagajul de activitatea al persoanelor implicate in cercetare,de interesul procurorului ,al politistului,de numarul de martori si de alti factori independenti de vointa partilor
In conditiile in care reclamantul nu poate proba in conditiile legi fapta reclamata,urmeaza ca politistul responsabil sa incheie raport de cercetare,in baza caruia procurorul responsabil va dispune rezolutie
Ulterior,in baza concluziilor procurorului responsabil,urmeaza sa hotararati eventuale demersuri impotriva vecinului