avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... IMPEDICAREA ACCESULUI LA JUSTITIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

IMPEDICAREA ACCESULUI LA JUSTITIE

IMPEDICAREA ACCESULUI LA JUSTITIE

Imi poate spune cineva ce sa fac in cazul urmatorul:

1. Probleme cu o gasca de huligani,intocmit dosar penal A1: unul scos "tulburat" si dijungere pe restul "necunoscutilor". Procurorul in dosarul A1 nu imi accepta probele aduse contra celorlati faptuitori, care sunt chemati pe post de martori, insa nici nu recuza probele cu "neconcludente cauzie"

2. Se face dijungere, se formeaza dosar A2, unde eu depun probe in continuare ca un magar prost. Mentionez ca identitatea suspectilor este cunoscuta, unii sunt audiati (ca si martori), altii insa nu. Ii intreb pe cei din politie cum merg treburile si imi trimit o hartie acasa prin care ma anunta ca au mutat dosarul la evidenta pasiva, si ca vor relua cercetarile cand vor "aparea elemente noi". Am aflat cu stupoare ca dosarul disjuns A2, nu a avut nici macar politist de caz...asta in timp ce se laudau in hartia respectiva ca au facut tot posibilul pentru "identificarea si tragerea la raspunde a celor vinovati". Depus numeroase cerere ca sa am "politist de caz" dar in continuare mi se ingradeste dreptul la justitie. Au trecut 2 luni ...m-am plans chiar ca uite doresc sa-mi dovedesc si nevinovatia, si sa strang noi probe, si am nevoie de un dosar unde sa depun si sa cer probe, pentru a cere redeschiderea U.P. impotriva baiatul scos "tulburat" in dosarul A1

Cui sa ma adresez ca sa am politist de caz?!
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
kisso, utilizator
Cel mai recent răspuns: kisso , utilizator 20:41, 28 Noiembrie 2012
kisso a scris:

nu a avut nici macar politist de caz...

Sunteti in eroare...posibil sa va referiti la procuror responsabil de caz...
Daca ati primit rezolutie cu NUP,in termen legal,aveti dreptul sa formulati plangere impotriva actelor/masurilor dispuse de procuror,la prim procurorul parchetului responsabil

S-a dat SUP, a fost mentinut de catre judecator, in ciuda faptului ca nu exista nici o proba in dosar care sa dovedeasca acel 73. lit B aplicat faptuitorului.

Dosarul e la politie, daca scriu la parchet zic ca e la politie, ca ceilalti sa fie indetificati si trasi la raspundere, nu se da SUP/NUP, pur si simplu se tine dosarul in arhiva si se exercita presiuni, si se fac "mofturi" ca cercetarea penala sa nu fie continuata.

Eu le trimit CERERI ei zic ca vor relua cercetarea cand vor avea elemente noi ... lol
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
kisso, utilizator
Aici puteti reclama orice fapta de coruptie (luare de mita, trafic de influenta sau orice alte infractiuni asimilate celor de coruptie).

Telverde: 0800.806.806
Pot aia sa zica ca le pare, ca a fost o greseala si sa ma arda tot pe mine? pt. un denunt calomnios,etc?!
Unde ar fi denuntul calomnios daca dvs, relatati faptele asa cum sunt ele in realitate? Aveti ca si dovezi inscrisurile ("plimbarile" de la politie la parchet) cat si dovada ca inca nu aveti "politist de caz". Dvs. reclamati faptul ca se tergiverseaza dosarul, ceea ca va indreptateste sa credeti ca exista anumite interese.

Alte discuții în legătură

Denuntare calomnioasa, ar fi posibil? laau laau Ar avea sens o plangere penala pentru denuntare calomnioasa cu cerere de despagubiri morale in cazul de mai jos? Fostul sot ma terorizeaza cu plangeri de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna in vechiul cpp: faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii eusaisapte eusaisapte Cine a facut mai demult o plangere aberanta de denuntul calomnios fiindca l-am reclamant contraventional pentru tulburarea linistii Procurorul a dat NUP cf. ... (vezi toată discuția)
Sup nutzzu nutzzu Buna ziua.In urma cu aprox 1 an ,o persoana m-a reclamat pt o presupusa fapta de coruptie.Am fost cercetat, si dupa 6 luni solutia a fost NUP -fapta nu ... (vezi toată discuția)