In cadrul procesului de reincredintare a minorului, judecatorul a luat decizia ascultarii minorului (8 ani). Minorul este incredintat in prezent mamei lui. La prima intalnire cu copilul dupa aceasta audiere, am aflat de la el, ca mama, folosind tot felul de amenintari, la obligat sa spuna judecatorului tot ce a vrut ea. Asigurandu-l ca nu are ce i se intampla daca spune adevarul judecatorului, copilul m-a rugat sa-i spun la judecator sa-l mai asculte odata pentru ca atunci va spune adevarul. Cum as putea convinge instanta sa-l mai asculte odata? Sau cum as putea repara gresala facuta?
Multumesc.
Şi dacă ar fi ascultat copilul a doua oară, a treia oară, ş.a.m.d., de unde poate şti judecătorul când a minţit copilul şi când nu? Este extraordinar ce imaginaţie pot avea copiii, copilul meu a spus nişte trăznăi de-ţi stă mintea în loc, am întrebat: cine te-a învăţat prostiile astea? şi mi-a răspuns în faţă :TU! Mai mult, a folosit nişte cuvinte luate din zbor, de exemplu "artilerie grea", l-am întrebat dacă ştie ce e "artileria", evident, habar nu avea:)
Pai si atunci ce e de facut? Copiii sa fie ascultati atunci cand spun ca vor sa ramana cu mama si sa nu fie ascultati cand de fapt vor la tata ca atunci au imaginatie bogata si inventeaza? (editat)
de unde a stiut mama ce o sa vb judecatorul cu copilul ca sa ii zica de acasa ce sa zica si ce nu ?
copilul a fost ascultat, indiferent ce a avut de spus, nu stim daca a mintit sau nu. Daca a fost influentat, nu cred ca judele nu si-a dat seama si oricum nu hotaraste doar pe baza a ce a auzit de la copil.
Audiere copil
buterflies
Buna ziua ,
in contextul unui proces de rearanjare program de vizita pentru minor de 6 ani jumatete, judecatorul a precizat ca doreste sa interogheze ... (vezi toată discuția)