avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ascultare minor a doua oara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ascultare minor a doua oara

In cadrul procesului de reincredintare a minorului, judecatorul a luat decizia ascultarii minorului (8 ani). Minorul este incredintat in prezent mamei lui. La prima intalnire cu copilul dupa aceasta audiere, am aflat de la el, ca mama, folosind tot felul de amenintari, la obligat sa spuna judecatorului tot ce a vrut ea. Asigurandu-l ca nu are ce i se intampla daca spune adevarul judecatorului, copilul m-a rugat sa-i spun la judecator sa-l mai asculte odata pentru ca atunci va spune adevarul. Cum as putea convinge instanta sa-l mai asculte odata? Sau cum as putea repara gresala facuta?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2015
IoanPaul, utilizator
Cerule! Măi oameni buni (taţi şi mame deopotrivă) voi credeţi că judecătorii coboară din Marte in sala de judecată!?

Trăiesc printre noi! Şi devin şi buni psihologi pe deasupra.

Ascultarea minorului este mai mult decât o auzire de vorbe!

Să zicem că-l ascultă a doua oară. Şi între cuvintele dintâi şi cele de pe urmă ce credeţi dvs. că va face deosebirea!? Impactul dintre două fiinţe, acea impresie (ca nu ştiu cum să-i zic mai exact) care nu poate fi anihilată de o mie de vorbe succesive!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2015
romascanu, moderator
Shomo, nu generalizaţi.Eu am avut parte de complete misogine, compuse-culmea!-de femei! Şi nu e o afirmaţie falsă, am verificat pe Just.ro toate hotărârile date de acel complet:aproape toate erau în favoarea bărbaţilor, adică apelurile lor admise, apelurile femeilor respinse, timp de 2 ani, singurele admise femeilor erau tranzacţiile sau cazul de deces.
Este adevărat, un judecător îşi dă seama dacă copilul e manipulat sau nu, însă hotărârea o dă după propria conştiinţă. Şi dacă acea conştiinţă nu corespunde cu adevărul Dvs....ghinion.
Balanta o tine cate un judecator care "cantareste" (inclina balanta) nedrept, de cele mai multe ori... Eu propun sa nu mergeti pe principiul ca mama naturala "ar cantari" mai mult decat tatal. Din cat cunosc eu, Codul Familiei s-a abrogat si Codul de Procedura Civila actual s-a schimbat in legatura cu divortul si incredintarea minorilor si mama n-ar mai "cantari" mai mult decat tatal.
Reaudierea copilului... da aventi sanse, insa nu, nu conteaza in economia dosarului. Sigur, depinde de mai multe variabile, insa nu e intr-atat de importanta incat sa merite chinuirea copilului. Parerea mea.
Tare m-as mira sa nu cumva fie adevarul undeva pe la mijloc... adicatelea pruncul sa minta in mod constant in favoarea parintelui prezent. Cu alte cuvinte, tare m-as mira copilul sa nu fie normal.
Celelalte insa, mari probleme in cresterea si educatia copilului daca acum, la 8 ani, nu poate spune despre un strain ca il bate. Faceti o sesizare la Protectia copilului in privinta asta, sa vina sa verifice. Cautati cateva povesti terapeutice referitoare la violenta si abuz, sunt cateva carti in comert actualmente. Sunati pentru ceva consiliere gratuita la Salvati copiii sau alte asociatii. Chemati in programul de vizita al dv. un psiholog sa identificati acuratetea celor povestite de copil.
TREBUIE SA IDENTIFICATI DACA EXISTA ABUZ SI SA-L ELIMINATI, lasati audierea copilului, dumnezeule mare! Asta e important sau bataia pruncului?
Nu inteleg de ce doriti ca autoritatea sa fie exercitata in comun pentru ca mama sa aleaga un afterschool pentru copil. Poate nu ati inteles ce inseamna, juridic, aceasta exercitare, ar trebui sa va clarificati.

:offtopic: Am sters o serie de mesaje agresive, offtopic, fara legatura cu subiectul discutat. Brokenangel, va rog sa deschideti un alt subiect daca doriti sa ne impartasiti povestea dv., multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2015
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audiere copil buterflies buterflies Buna ziua , in contextul unui proces de rearanjare program de vizita pentru minor de 6 ani jumatete, judecatorul a precizat ca doreste sa interogheze ... (vezi toată discuția)
Audiere copil care a implinit 10 ani oana99 oana99 spuneti-mi si mie va rog frumos cum se audiaza un copil care a implinit 10 ani cine asista la audiere?? parintii pot asista la audiere?? parintii sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: divortat, un copil minor, ... Mostenitor1602 Mostenitor1602 Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: divortat, un copil minor, mama nu respecta programul stabilit prin hotarare judecatoreasca, vorbesc la telefon cu ... (vezi toată discuția)