In cadrul procesului de reincredintare a minorului, judecatorul a luat decizia ascultarii minorului (8 ani). Minorul este incredintat in prezent mamei lui. La prima intalnire cu copilul dupa aceasta audiere, am aflat de la el, ca mama, folosind tot felul de amenintari, la obligat sa spuna judecatorului tot ce a vrut ea. Asigurandu-l ca nu are ce i se intampla daca spune adevarul judecatorului, copilul m-a rugat sa-i spun la judecator sa-l mai asculte odata pentru ca atunci va spune adevarul. Cum as putea convinge instanta sa-l mai asculte odata? Sau cum as putea repara gresala facuta?
Multumesc.
Ce ar fi daca ne-am folosi un pic gandirea inainte de a scrie? Daca in cadrul procesului sunt discutate anumite probleme, oare nu despre acelea va intreba si judecatorul? Doar acolo e problema daca copilul a spus neadevaruri. Ca la intrebarea ce desene animate ii plac, nu cred ca are importanta daca spune adevarul sau nu. Iar mama stia ce probleme se discuta in proces si in acele subiecte a "instruit" copilul ce sa zica.
Dar ce ar fi sa nu va mai burzuluiti la cei ce va răspund?
Cum l-ați asigurat pe copil ca nu i se întâmplă nimic dacă zice adevărul, o puteați face înainte de a fi ascultat.
Dacă aveți ceva de obiectat, făceți-o în acest proces, nu așteptați calea de atac.
L-am asigurat ca nu i se poate intampla nimic. Dar de la ultima intalnire cu mine (eu avand acum program de vizita fix) pana la audiere au trecut 10 zile, perioada in care mama lui a avut tot timpul din lume sa-l sperie, sa-l santajeze si sa-l convinga sa spuna ce vrea ea!
Intrebarea mea este: pot sa obtin reaudierea copilului? Sau mai bine sa incerc cu mijloacele care le am sa demonstrez ca a spus neadevaruri? Sau sa incerc ambele si vad care se aproba? Sau ce pot sa fac? Va rog un sfat!!!
Observatie: nu cred ca ar trebui pus in discutie aici de unde stiu ca a mintit, ca poate nu a mintit, ca poate judecatorul isi da seama, etc. Eu pun intrebarea aici pe forum pentru a primi un sfat. Ar fi logic sa cer un sfat si sa pun problema altfel de cum este? La ce m-ar ajuta???
Buna seara,pot sa-ti raspund si eu ceva in legatura cu acest subiect,deoarece sunt divortat cu 2 copii si am trecut prin astfel de proces....In Romania tatal este egal cu zero si nu este bun decat de platit pensia alimentara....In marea majoritate a cazurilor de tipul in care esti tu implicat judecatorul este o doamna si sub ''scoperirea'' ca asa spune ''practica'' judiciara copilul va fi incredintat mamei iar tatal poate sa-si vada copilul/copiii decat cate o zi din primul si al treilea weekend ,pt ca asa vede doamna judecator ''interesul superior al copilului''....deci interesul superior al copilului este sa-si vada cat mai rar tatal!!!.Si-ti mai arunca asa poate o luna din vacanta de vara....
In cele ce ti-am scris mai sus eu deja ti-am dat solutia instantei cu parere de rau pt tine...
Asta este....dar in Romania,in astfel de cazuri si in conditii de egalitate in care si tata si mama detin locuinte si au locuri de munca,......tatal este pur si simplu batjocorit de instante...!!!
D-nul avocat_lascoschi@yahoo.com are dreptate. In apel aveti toate sansele , daca aveti un avocat incisiv care sa solicite audierea minorului in camera de Consiliu. Eu unul asa am procedat si in urma acestei audieri(si in prima am avut castig de cauza) si dupa schimbarea avocatului , am avut castig de cauza fapt ptr care copilul mi-a fost reincredintat mie, tatal lui. Ideea de baza a acestui procesde reincredintare a minorului de la mama catre tata, si asta dupa 6 ani , a fost sa demontrez ca acele conditii care au stat la baza incredintarii initiale a minorului catre mama s-au schimbat, lucru dovedit si astfel procesul s-a incheiat dupa apel cu o hotarare in favoarea mea.
Audiere copil
buterflies
Buna ziua ,
in contextul unui proces de rearanjare program de vizita pentru minor de 6 ani jumatete, judecatorul a precizat ca doreste sa interogheze ... (vezi toată discuția)