IoanPaul a scris:
Si faptul ca ma duc la scoala cand e audienta cu invatatoarea este pentru mama copilului o incalcare a legii, "nu ai program de vizita stabilit de instanta" (pentru ora aia de audienta).
Cred ca ar fi benefic sa nu comparam mamele cu tatii. Sunt si mame adevarate si tati adevarati, la fel cum exista bestii de mame si bestii de tati.
Stimate tatic al unui superb ingeras de numai 8 ani (din cate am retinut ca ati spus):
1. Ca sa va interesati de educatia copilului, respectiv a afla de la invatatoare materia de studiu, nevoile de rechizite, manuale, precum si a notelor primite (sa nu va suparati ca va spun direct), nu aveti nevoie de "audienta" la invatatoare. İnteleg ca vi se pot reprosa multe, dar exista si telefoane in ziua de astazi si puteti comunica la telefon cu invatatoarea.
Nu am mai auzit pana acum de "program de viizita stabilit de instanta pentru audienta la invattoarea copilului", dar cine stie, am imbatranit... in fine...
2. Cuvantul "bestii"... Nu inteleg cum pot fi "mame si tati adevarati", toti avem greselile noastre, nimeni nu este perfect, dar daca un copil aude astfel de expresie: "exista bestii de mame si bestii de tati" din gura unui parinte va spun ca nu ii este util pentru dezvoltarea sa armonioasa.
3. Va inteleg perfect situatia, dar consider ca nu este nevoie de atat de multe semne de exclamatie daca tot v-ati hotarat sa solicitati sfaturi pe acest forum, vi s-au dat sfaturi si juridice si psihologice, vi s-au dat exemple din viata personala, mai mult decat atat ce se poate face? V-am zis, va inteleg supararea, dar ce castiga acel copilas cu o atitudine de atac si de nemultumire? Un ultim sfat pe care indraznesc sa vi-l dau: incercati sa va reconsiderati cerintele si atitudinea fata de ceea ce "solicitati" si nu a "cere", ca doar vorba dulce, mult aduce, nu?
Un exemplu de joc pe care sa il faceti impreuna cu copilul: Jocul "de-a proverbele" , astfel va invata mult mai multe in viata.