avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Somaj tehnic si pensie pt limita de varsta.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Somaj tehnic si pensie pt limita de varsta.

Buna ziua,
sunt pensionar pt limita de varsta si concomitent sunt salariat ,in domeniul privat , cu contract pe perioada nedeterminata.
In cazul in care unitatea angajatoare trimite personalul in somaj tehnic, pe perioada determinata ,eu beneficiez de somaj tehnic(75 % din salariu) ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: nic s , utilizator 06:58, 21 Noiembrie 2015
Buna ziua,
Da bineinteles ca veti beneficia. De fapt "somajul tehnic" e o denumire care nu mai exista in legislatie, de aici si confuzia dvs.
Este de fapt vorba de prev art 52 alin 1 lit c CM si art 53 CM. In aceasta situatie indemnizatia este achitata de angajator din fondul de salarii, nu de catre ANOFM.
Multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 53 - reducerea activitatii - cit timp se poate ? 22.08.2009 22.08.2009 Va rog cit mai urgent : As dori sa intreb cit timp se poate aplica 75% din salariul de baza ptr reducerea activitatii _ se poate 4-5 luni ? ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? ghemotoc28 ghemotoc28 Buna ziua, In data de 18.08 m-am angajat la o firma din Is incepand cu 01.11 mi-au desfacut contractul de munca cu art.52 am adrepul la somaj?? (vezi toată discuția)
Somaj tehnic la intoarcerea din cic. este posibil? maader maader Buna ziua, pe data de 10.06 ma intorc la munca dupa doi ani de concediu de crestere copil. Firma ma ameninta ca daca nu accept sa plec ma baga in somaj tehnic ... (vezi toată discuția)