Buna seara, in urma cu cateva zile in momentul in care am dorit sa intru pe o strada secundara de pe una principala, in momentul in care faceam stanga pe linie discontinua si regulamentar, din sensul opus am fost lovit de un alt sofer care abia ce trecuse de o trecere de pietoni unde nu acordase prioritate pietonilor aflati pe trecere. Nu au existat urme de franare, la masuratorile Politiei. Deocamdata nu am adus martori care sa sustina cele mai sus amintite. Clar, am fost de vina. Problema este ca in cealalta masina se afla sotia soferului, insarcinata in 4 luni care s-a lovit cu capul de bord fara traumatisme vizibile. A dorit sa cheme ambulanta si de aci probleme.
Dansa nu a necesitat spitalizare, nu a avut contuzii, fracturi, alte semne vizibile ale acestui impact. Nu a dorit sa faca radiografii, tomografie craniana. Doar la ginecologie s-a facut radiografie si sarcina nu a fost afectata. In procesul verbal s-a mentionat aceste probleme. Momentan nu s-a scos certificat de la IML, nu s-a depus nici o declaratie / plangere din partea victimei.
Cunosc ca procedura este anevoioasa si de durata dar doresc sa cunosc:
- care este termenul maxim in care poate scoate certificat de la IML
- certificatul IML se elibereaza pe baza documentelor de la spital? Daca nu a avut internare, tratament prescris, radiografii etc. care ar putea fi rezultatul celor de la IML?
- ce risc daca nu fac o intelegere cu partea vatamata, la ce pot sa ma astept din partea acesteia.
- care sunt pasii pe are ar trebui sa ii urmez pt. a nu ma trezi ca am deschis proces civil in care se cer daune.
- daca partea vatamata da o declaratie la Politie cum ca nu are nici o pretentie si ca nu se va constitui parte civila impotriva mea, este ok? Sau este mai buna o declaratie notariala in acest sens? Aceste declaratii o data date se pot schimba de catre partea vatamata?
- in cazul in care mi se deschide proces civil de catre partea vatamata ce risc in contextul in care eu nu detin bunuri personale, in afara unui apartament la care platesc rate pt. urmatorii 30 de ani si care este ceseionat in intregime bancii si statului.
Sunt intr-o mare dilema, toti cei din jur (inclusiv prieteni la rutiera) mi-au precizat sa stau linistit. Sa astept finalizarea dosarului cu NUP si intre timp sa imi iau dovadata de circulatie la 30 de zile.
Imi este teama ca in cele 60 de zile, partea vatamata va depune plangere impotriva mea si ma trezesc cu surprize. Daca in aceste 60 de zile apar probleme de sanatate, partea vatamata mi le poate imputa sau are nevoie de documente medicale bine justificate in acest sens?
Cel mai recent răspuns:
Olga Tanasa , Consultant asigurari
08:51, 17 Noiembrie 2015