avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... depasirile de plan se iau in consideratie la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

depasirile de plan se iau in consideratie la calcularea pensiei?

Buna ziua,
1.-Inainte de 1990 am realizat venituri suplimentare, asa numitele "depasiri de plan". Banii i-am luat, pe adeverinta obtinuta de la fostul angajator apar intr-o coloana numita Depasire plan/Penalizari. Sumele reprezinta numai depasire de plan, sunt plati in plus, nu sunt retineri.
2.- Pe adeverinta respectiva mai apare coloana Compensari Prime/ Ajustari; si aici apar diferite sume in cei peste 20 ani lucrati acolo. Acolo unde apare o suma, e specificat ce anume este: prima sau ajustare.
Sumele care apar in cele 2 coloane nu a fost luat in consideratie in buletinul de calcul atasat deciziei de pensionare (limita de varsta).
Am rugamintea sa mi se explice daca este corect/legal sau este o greseala.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 17:51, 10 Decembrie 2015
Pentru pensie se iau in considerare doar veniturile cu caracter de continuitate si pentru care s-a platit CAS! Sumele specificate de dvs. nu intra in sfera unor astfel de venituri!
Buna ziua, revin cu o alta intrebare: veniturile suplimentare obtinute pentru lucrul in acord se iau in considerare la calculul pensiei? In buletinul de calcul primit o data cu decizia nu sunt luate in consideratie.
Depinde sub imperiul carei legi v-ati pensionat-Legea 19/2000 sau Legea nr. 263/2010 ! In cazul primeia, practica judiciara le ia in considerare in marea majoritate a cazurilor; in actuala lege, depinde de instanta, de complet! Am avut in aceasta situatie si solutii de admitere, dar si de respingere!
M-am pensionat pentru limita de varsta, anul acesta in august. banuiesc ca este vorba despre Legea nr. 263/2010.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
oldgeorge, utilizator
Da, este vorba de Legea nr. 263-2010 si raspunsul este acelasi, depinde de instanta, de complet!

Alte discuții în legătură

Pensia pentru venituri peste salariul de incadrare - cum se calculeaza pensia in cazul in care, pe parcursul activitatii ... Alexandru Mitache Alexandru Mitache Cum se calculeaza pensia in cazul in care, pe parcursul activitatii profesionale desfasurate inainte de anul 1990, salariatul a beneficiat de venituri ... (vezi toată discuția)
Recurs in interesul legii, recurs iccj-decizia nr. 19 din 10 decembrie 2012 rududoo rududoo A. Decizia nr.19/10.12.2012 a Înaltei Curti de Casatie si Justitie privind recursurile in interesul legii, referitoare la interpretarea si aplicarea ... (vezi toată discuția)
Continut decizia de pensionare eto092006 eto092006 Baza legala de a se consemna in decizia de pensionare a sumaelor care nu sunt in calculul punctului de pensie ? ex : la care din rubrici ar fi trebuit trecute ... (vezi toată discuția)