Buna ziua,
1.-Inainte de 1990 am realizat venituri suplimentare, asa numitele "depasiri de plan". Banii i-am luat, pe adeverinta obtinuta de la fostul angajator apar intr-o coloana numita Depasire plan/Penalizari. Sumele reprezinta numai depasire de plan, sunt plati in plus, nu sunt retineri.
2.- Pe adeverinta respectiva mai apare coloana Compensari Prime/ Ajustari; si aici apar diferite sume in cei peste 20 ani lucrati acolo. Acolo unde apare o suma, e specificat ce anume este: prima sau ajustare.
Sumele care apar in cele 2 coloane nu a fost luat in consideratie in buletinul de calcul atasat deciziei de pensionare (limita de varsta).
Am rugamintea sa mi se explice daca este corect/legal sau este o greseala.
Va multumesc.
Pentru pensie se iau in considerare doar veniturile cu caracter de continuitate si pentru care s-a platit CAS! Sumele specificate de dvs. nu intra in sfera unor astfel de venituri!
Buna ziua, revin cu o alta intrebare: veniturile suplimentare obtinute pentru lucrul in acord se iau in considerare la calculul pensiei? In buletinul de calcul primit o data cu decizia nu sunt luate in consideratie.
Depinde sub imperiul carei legi v-ati pensionat-Legea 19/2000 sau Legea nr. 263/2010 ! In cazul primeia, practica judiciara le ia in considerare in marea majoritate a cazurilor; in actuala lege, depinde de instanta, de complet! Am avut in aceasta situatie si solutii de admitere, dar si de respingere!