avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reteta gratuita clexane pentru gravide
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reteta gratuita clexane pentru gravide

Buna ziua, sunt insarcinata in 8 saptamani. Suferind de trombofilie, mi s-a prescris pe toata durata sarcinii tratament cu clexane de 0,4. In baza scrisorii medicale emise de medicul hematolog, medicul de familie mi-a eliberat o reteta compensata (nu gratuita). M-a incadrat la categoria salariat si nu gravida. Justificarea sa fiind urmatoarea: Aveti venit mai mare decat salariul minim pe economie, deci nu va pot trece la "gravide", ci la "salariat". Am citit legea si dupa cate am vazut in categoria gravidelor sunt incadrate, asa cum este si normal, toate gravidele, indiferent de venitul lor lunar. As dori sa stiu daca este pur si simplu rea-vointa in cazul medicului sau nestiinta si daca as avea totusi ce sa fac ptr a beneficia de dreptul care mi se cuvine. Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: neira , utilizator 18:44, 29 Decembrie 2015
indiferent de salariul dvs,atata timp cat medicul a fost informat printr-o scrisoare medicala de sarcina dvs,aveti dreptul sa beneficiati de compensare 100% si incadrare la categoria gravide.Nu va asteptati insa ca aceasta compensare 100% sa fie si in realitate,o sa aveti in continuare de plata o suma bunicica la reteta,deoarece aceasta compensare se face la o substanta de baza mult mai ieftina decat originalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retete compensate au dreptul doar pentru gravidele care nu au loc de munca Ana2302 Ana2302 Bună ziua, Va rog sa ma ajutați într o situație. Sunt gravida și am descoperit o trombofilie pe sarcina pentru care am fost la hematolog și mi a dat ... (vezi toată discuția)
Compensare gravida salariat Andreea-Isabella Andreea-Isabella Buna ziua, sunt gravida in 30 de sapt si trebuie sa încep tratament cu clexane 0,4- 1/zi. Medicul de familie mi-a spus ca , fiind salariata nu poate sa imi ... (vezi toată discuția)
Reteta compensata/gratuita gravida salariata Alina07 Alina07 Buna seara, Sunt insarcinata si am trombofilie. Dr.Ginecolog mi-a dat scrisoare medicala pentru CLEXANE, Ursofalk, Fier (pt anemie), si antibiotic Zinnat pt ... (vezi toată discuția)